Cele mai citite
 


Corturi şi puncte de prim ajutor puse la dispoziţia bucureştenilor de PMB
luni, 11 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat responsabililor din Primăria Municipiului Bucureşti, să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.
Potrivit PMB, Administraţia Spitalelor a amenajat în zone cu trafic pietonal intens şase corturi anticaniculă (la Universitate - facultatea de Arhitectura, la Cişmigiu - în faţa Prefecturii, la Piaţa Romană în dreptul staţiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herăstrău, la Piaţa 11 iunie, precum şi la Gara de Nord).
De asemenea, în pasajul de la Universitate şi în cadrul complexului Grozăveşti, funcţionează două puncte de prim ajutor, unde bucureştenii pot beneficia de servicii medicale, apă şi aer condiţionat.
În toate aceste locaţii, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12,00-18,00, iar Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost alertat şi va lucra în strânsă colaborare cu Administraţia Spitalelor pentru a interveni în situaţii de urgenţă.
În acelaşi timp, la solicitarea Primarului General, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru a asigura în locaţiile aflate în administrarea sa asistenţa medicală de prim ajutor. În acest sens, ALPAB a pus la dispoziţia cetăţenilor 12 puncte fixe de prim ajutor - trei corturi în Parcul Herăstrău, două în Parcul Tineretului şi câte unul în Parcul Cişmigiu, Parcul Izvor, Parcul Carol, Parcul Floreasca, Parcul Unirii, Parcul Circului şi Parcul Bordei.
Corturile vor fi dotate cu pat, apă potabilă, trusă medicală şi stativ pentru perfuzii. De asemenea, vor fi disponibile patru ambulanţe care vor acoperi zonele mai sus menţionate, pregătite să intervină ori de câte ori sunt solicitate.
''Pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infecţie, Sorin Oprescu a solicitat şi  operatorilor de salubrizare ridicarea în regim de urgenţă a acumulărilor necontrolate de deşeuri de pe raza Bucureştiului. Totodată, operatorilor li s-a cerut să spele şi să stropească  principalele artere şi bulevarde din Capitală la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel încât să nu fie influenţat indicele de confort termic'', adaugă comunicatul PMB.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri anticaniculă dispuse de primarul general al Capitalei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat, miercuri, responsabililor din subordine să pună în aplicare planul de măsuri anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile.
Măsuri suplimentare anticaniculă solicitate de primarul general al Capitalei Bucureştenii au la dispoziţie, începând de luni, 25 de corturi anticaniculă şi puncte de prim-ajutor, ca urmare a solicitării primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de suplimentare a măsurilor anticaniculă, având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile.
Primăria Municipiului Bucureşti suplimentează măsurile anticaniculă Primăria Municipiului Bucureşti a decis suplimentarea măsurilor anticaniculă, având în vedere avertizările de caniculă ale meteorologilor pentru zilele următoare.
Sorin Oprescu solicită continuarea măsurilor de combatere a efectelor caniculei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) să continue măsurile de combatere a efectelor caniculei, având în vedere avertizarea de cod galben din această perioadă, informează un comunicat al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...