Cele mai citite
 


Influenta mijloacelor de lucru asupra actului medical
luni, 11 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Compania Estima Medical Group a organizat recent evenimentul “Influenta mijloacelor de lucru asupra actului medical” ce a avut ca obiectiv o dezbatere cu privire la importanta dotarii spitalelordin Romania cu instrumente, materiale sanitare si echipamente inovatoare cat si modalitatile in care se pot face aceste achizitii astfel incat sa aduca beneficii medicului si pacientului.

In 2011, piata echipamentelor si a materialelor sanitare cunoaste o relansare in conditiile investitiilor in dotari de calitate in spitalele publice cu fonduri de la Ministerul Sanatatii si din bugetele locale. De asemenea piata serviciilor medicale private este intr-o continua expansiune. Estimam astfel ca pana la sfasitul anului 2011 piata va creste cu 30% putand atinge o cifra de afaceri de aproximativ 300 mil Euro.
 
Din 2008 si pana in prezent personalul medical impreuna cu managementul spitalelor publice urmaresc achizitia de echipamente de calitate datorita costurilor scazute pe termen lung pe care acestea le pot aduce. O dotare inovatoare poate reduce timpul de spitalizare de la 7 la 3 zile, ciclul de viata al acestor produse ajungand la 6 ani cu reducerea costurilor pana la 30%.
 
 “Calitatea unui dezinfectant poate aduce beneficii precum scaderea la jumatate a timpului alocat dezinfectiei instrumentelor cat si scaderea de 60 de ori a timpului necesar de dezinfectie pentru suprafete. Sistemele de anestezie revolutionare previn aparitia cefaleei in post-operator si pot determina o analgezie completa prin introducerea unui cateter in plaga operatorie pana la 72h. Exista de asemenea suturi chimice care inlocuiesc firele de sutura clasice nemaifiind necesara pentru plagi externe suturarea cu fire, pacientii diminuandu-si in acest caz aparitia cicatricilor in post-operator. Sistemele moderne de laparoscopie pot diminua numarul de intervenii chirurgicale ce nu sunt necesare economisand zeci de mii de Euro in spitale. Monitorizarea cardiaca de inalta performanta, beat-to-beat, ofera informatii complexe despre parametrii de functionare ai cordului, despre activitatea fiziologica a inimii realizand un diagnostic rapid putand realiza inclusiv distributia oxigenului din tesuturi, iar mesele de operatie furnizate pot suporta pacienti pana la 360 kg in pozitie orizontala. Un produs hemostatic revolutionar salveaza viata unui pacient cu sangerare severa in cateva minute oprind imediat sangerarea.”   – a precizat Dr. Andi Radu Agrosoaie, Director General, Estima Medical Group.
 
De asemenea medicii au inceput sa fie tot mai mult co-interesati si implicati in procesul de decizie al achizitiilor produselor sanitare datorita importantei actului medical si nevoii de crestere a securitatii pacientului.
 
In Romania prevalenta pacientilor infectati cu hepatita C in urma unor infectii nosocomiale este de 3,5% iar costul terapiei pe an/pacient ajunge la 22.500 Euro.
 
Estima Medical Group activeaza din 2005 avand ca obiect de activitate promovarea, consilierea, importul si comercializarea, servicii post-vanzare de service si mentenanta oferind toata gama de produse destinate blocului operator, monitorizarii cardiace, anesteziei, terapiei intensive, si medicinei de urgenta.
 
Mariana Cosenco
0721 773 280

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Florian Bodog: Tratamentul pentru hepatită C stadiul F4 se va putea prescrie de la 1 martie Negocierile pentru contractele cost-volum pentru tratamentul hepatitei C stadiul F4 cu interferon free se vor finaliza până la sfârşitul lunii februarie, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la o dezbatere publică.
MS: Proiectul de ordin privind organizarea şi funcţionarea spitalelor regionale de urgenţă, în dezbatere Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul său, pentru dezbatere publică, proiectul de ordin privind măsuri de organizare şi funcţionare a spitalelor regionale de urgenţă şi a unităţilor funcţionale regionale de urgenţă.
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.