Cele mai citite
 


Alba: Amenzi de peste 155.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii de muncă din Alba au aplicat de la începutul lunii iulie amenzi în valoare totală de peste 155.500 de lei, din care 140.000 de lei numai pentru muncă nedeclarată, fiind surprinse în lucru fără forme legale de angajare un număr de 14 persoane.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de Inspectoratul Teritorial de muncă (ITM) Alba, o societate a fost sancţionată cu 50.000 de lei, fiind depistate muncind 'la negru' aici cinci persoane, iar o alta, cu regim de PFA, cu 40.000 de lei, din cauza muncii nedeclarate pentru patru angajaţi. În total, şase angajatori din cei 39 controlaţi au fost amendaţi pentru muncă fără forme legale de angajare, iar alţi 15 au primit avertismente.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost date zece amenzi, în cuantum total de 151.500 de lei, pentru primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, neaducerea la îndeplinire a măsurilor obligatorii dispuse în controalele anterioare, primirea la muncă a persoanelor în absenţa certificatului medical, respectiv a fişei de aptitudine etc.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 54 de sancţiuni, din care 53 de avertismente şi o amendă, în valoare de 4.000 de lei. Deficienţele au constat în lipsa autorizării iniţiale şi a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR, lipsa instruirii periodice a lucrătorilor, lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională pentru activităţile desfăşurate etc.
Angajatorii care nu utilizează munca declarată au mai puţine obligaţii financiare şi se află astfel în concurenţă neloială cu acei angajatori care folosesc toate tipurile de resurse şi depun eforturi reale pentru respectarea obligaţiilor legale ce le revin, se arată în comunicatul semnat de şeful ITM Alba, Puiu Horaţiu. Potrivit acestuia, identificarea şi combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii ITM Alba. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Amendă de 30.000 de lei dată de DSP pentru o casă de vacanţă care funcţiona ilegal O asociaţie religioasă care deţine o casă de vacanţă care funcţiona ilegal, situată într-o comună din Munţii Apuseni, a fost sancţionată cu 30.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES.
Alba: ONG-uri îngrijorate cu privire la modul în care autorităţile de mediu îşi îndeplinesc obligaţiile legale Organizaţiile neguvernamentale care se opun deschiderii unei noi instalaţii de formaldehidă în municipiul Sebeş - Grupul de Iniţiativă Civică Sebeş şi Asociaţia Prima Natură - îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care mai multe instituţii ce au rolul de a veghea la protejarea mediului şi sănătăţii...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Amenzi de peste 185.000 de lei, pentru utilizarea necorespunzătoare a produselor fitosanitare Amenzi de peste 185.000 de lei au fost aplicate, în ultimele două luni, în cadrul unor controale efectuate în 24 de judeţe, pentru a verifica modul în care este respectat regimul produselor de protecţie a plantelor, a informat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Alba: Angajaţii Kronospan Sebeş cer oprirea protestelor împotriva deschiderii unei noi instalaţii de formaldehidă Angajaţii Kronospan Sebeş, societate pe platforma căreia funcţionează o instalaţie de formaldehidă, au cerut, joi, primarului Alexandru Dăncilă luarea unor măsuri pentru a opri protestele care au loc de câteva săptămâni în oraş, în fiecare duminică, adunări în cadrul cărora participanţii şi-au exprimat...
Alba: Conducerile unor spitale, sancţionate cu avertisment sau cu amendă Conducerile mai multor spitale din Alba au fost sancţionate cu amenzi sau cu avertisment după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au constatat mai multe neconformităţi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv Horea Timiş.