Cele mai citite
 


Apariţia unei tulpini gonoreice rezistente la antibiotice
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a descoperit în premieră o tulpină de gonococ (bacteria care produce gonoreea) rezistentă la tratamentul cu antibiotice, transmite luni AFP.

Această infecţie cu transmitere sexuală se tratează de obicei cu uşurinţă, cu ajutorul antibioticelor. În cazul în care gonoreea nu este tratată poate provoca apariţia sterilităţii la femei, iar la bărbaţi se caracterizează prin inflamarea căilor genito-urinare cu scurgeri purulente şi micţiuni dureroase.

"Este o descoperire pe cât de alarmantă pe atât de previzibilă", a susţinut Magnus Unemo, de la Laboratorul suedez de studiu al patogenului Neisseria (familia bacteriilor din care face parte şi genococul)

"De când antibioticele au devenit tratamentul de bază împotriva acestei maladii cu transitere sexuală, în anii '40, această bacterie a început să demonstreze o capacitate remarcabilă de a dezvolta mecanisme de rezistenţă faţă de medicamentele folosite împotriva ei", a mai adăugat el.

Detaliile descoperirii acestei noi tulpini gonoreice vor fi prezentate de Magnus Unemo şi de colegii săi cu ocazia celei de-a 19-a Conferinţe Societăţii Internaţionale pentru Studiul Maladiilor cu transmitere Sexuală (MST) ce se va desfăşura până miercuri la Quebec.

Conform Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Maladiilor (CDC), aproximativ 700.000 de americani sunt purtători de gonococ în fiecare an. Aproximativ jumătate dintre femeile contaminate nu prezintă niciun simptom, iar în cazul bărbaţilor primele simptome apar între 2 şi 30 de zile după infectare.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Specialist: Excesul de antibiotice duce la rezistenţă bacteriană Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se utilizeze patru clase de antibiotice - fluorochinolonele, cefalosporinele de generaţia 3 şi 4, macrolidele şi glicopeptidele - care au un risc mare dacă sunt folosite şi la om şi animale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, conf. dr. Gabriel Popescu...