Cele mai citite
 


3.000 de pacienţi la un medic de familie, în Vâlcea
miercuri, 5 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 5 aug /Agerpres/ - În judeţul Vâlcea există 3.000 de pacienţi la un medic de oraş, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Constantin Rădulescu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vâlcea.

"Avem 224 de cabinete medicale, 93 în mediul urban şi 131 în mediul rural, acestea fiind deservite de un număr de 234 de medici de familie şi peste 200 de asistente medicale. Avem acoperire la nivelul întregului judeţ în ceea ce priveşte medicii de familie. Un medic are în jur de 1.730 de pacienţi, dar sunt şi medici în Râmnicu Vâlcea care au peste 3.000 de oameni înscrişi. Membrii CAS Vâlcea au efectuat 46 de controale pe primul semestru, singurele probleme întâlnindu-se la raportarea unor servicii medicale şi sancţionarea acestora. Apoi, cum primarii declarau ceva, iar medicii altceva, s-a decis organizarea unor întâlniri cu ambele tabere, pentru o mai bună comunicare", a menţionat Constantin Rădulescu.

În ceea ce priveşte raportul de 3.000 de pacienţi la un medic în mediul urban, şeful CJAS Vâlcea spune că nu este un procentaj prea ridicat având în vedere că medicii de familie din oraş au angajaţi alţi medici. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CAS a imputat în 2012 furnizorilor de servicii medicale o sumă de 36.280 de lei Aproximativ 36.280 de lei reprezintă suma totală imputată de specialiştii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman mai multor furnizori de servicii medicale din judeţ în urma controalelor efectuate pe parcursul anului trecut.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Medicii de familie, în imposibilitatea de a-şi onora contractul Bucureşti, 31 iul /Agerpres/ - Medicii de familie din mai multe judeţe ale ţării au notificat un număr de 31 de case judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) prin care avertizează că, dacă nu vor primi banii aferenţi contractului-cadru, vor fi nevoiţi să rezilieze contractele.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Sindicaliştii din sănătate protestează la Ploieşti şi avertizează că spitalul judeţean s-ar putea închide Peste o sută de persoane, membri ai două sindicate din sănătate, participă joi după-amiază la un protest autorizat în faţa Casei Judeţene de Asigurări Sănătate Prahova, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile din spitale şi de lipsa materialelor sanitare şi a medicamentelor.
Călăraşi: CAS a finalizat semnarea actelor adiţionale de prelungire a valabilităţii contractelor semnate în anul 2010 Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Călăraşi informează printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES că este prima instituţie din ţară care a finalizat semnarea actelor adiţionale de prelungire a valabilităţii contractelor semnate în anul 2010 cu toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract...