Cele mai citite
 


Bihor: Primăria Oradea a deschis containerele anticaniculă
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipalitatea orădeană a deschis luni pentru orădenii care suferă din cauza căldurii cele cinci containere de prim ajutor anticaniculă, amplasate în diferite locuri din municipiu, majoritatea în preajma pieţelor mari agroalimentare, dar şi în centrul istoric.
Potrivit unui comunicat al primăriei, containerele anticaniculă vor fi deschise zilnic, între orele 10,00 - 18,00, inclusiv sâmbătă şi duminică, în perioada sezonului cald.
Containerele din tablă, de formă paralelipipedică, cu dimensiuni de 3/5 metri, înălţimea de 2,5 metri, cu geam şi uşă termopan, o anticameră intermediară pentru acomodare de la temperatura de afară la una convenabilă şi o cameră mai mare cu aer climatizat, la 24 de grade Celsius. Punctul de prim ajutor este dotat cu un pat de consultaţii, câteva scaune şi un dozator cu apă de băut.
Administraţia Social Comunitară Oradea, prin Serviciul Programe Sociale, asigură prezenţa a câte doi asistenţi medicali, care acordă servicii de prim ajutor, măsoară tensiunea arterială şi oferă apă de băut.
Luni, la serviciile oferite de un singur container, de exemplu, au apelat zece persoane care, fără a prezenta simptome grave din cauza căldurii, au dorit să se răcorească puţin în atmosfera plăcută din interior şi li s-a măsurat tensiunea arterială. Niciunul dintre ei nu a înregistrat valori mai mari de 140/80 şi nici nu a necesitat alte îngrijiri decât un pahar de apă rece, dar, pentru cei care au probleme de sănătate, asistentele medicale solicită urgent un echipaj al SMURD sau al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. AGERPRES/(A, AS - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Bihor: Primăria Oradea a deschis cinci containere anticaniculă în municipiu Primăria Oradea a deschis marţi cele cinci adăposturi anticaniculă din municipiu, deservite de asistenţi medicali şi dotate cu aer condiţionat şi rezerve de apă potabilă, acestea urmând să funcţioneze de-a lungul verii zilnic între orele 10 şi 18, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Bihor: Containerele anticaniculă au fost deschise la Oradea Oradea, 6 iul/ Agerpres/- Toate cele patru containere anticaniculă din Oradea au fost deschise luni, ca urmare a temperaturilor ridicate.
Bihor: Ambulanţa va organiza, în premieră naţională, cursuri gratuite de prim ajutor pentru populaţie Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor va organiza gratuit, lunar, cursuri de prim ajutor şi resuscitare pentru populaţia bihoreană interesată de astfel de lucruri, a anunţat, vineri, managerul Ambulanţei, dr. Daniela Petrişor, cu ocazia inaugurării noului sediu al instituţiei.
Bihor: Cei mai merituoşi asistenţi medicali, premiaţi de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila Deputatul UDMR Cseke Attila a anunţat joi organizarea celei de-a patra ediţii a decernării Premiilor Dr.Mozes Karoly pentru cei mai buni asistenţi medicali din Bihor şi nu numai.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...