Cele mai citite
 


Cancerul lui Hugo Chavez
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul premier venezuelan, Jose Vicente Rangel a asigurat că preşedintele Hugo Chavez nu are cancer la colon şi că deocamdată nu va fi supus chimioterapiei. Totuşi, Rangel a recunoscut că Chavez este bolnav, notează luni ziarul Las Provincias.
'Este bolnav, dar nu grav. Tumoarea pe care i-au scos-o era încapsulată /bine delimitată/. Ştiu că nu este cancer la colon şi că deocamdată nu va avea nevoie de chimioterapie', a afirmat Rangel într-un interviu acordat revistei columbiene Semana. El a dezminţit astfel afirmaţiile unei părţi a opoziţiei venezuelene, care susţine că totul este un montaj, că Chavez nu este bolnav şi că s-ar fi supus de fapt unei liposucţii la Havana.

'Avem parte de o opoziţie suprarealistă care greşeşte în ce-l priveşte pe Chavez. Preşedintele are un mare bandaj pe abdomen, pe care dacă l-ar vedea opoziţia, nu ar mai spune că minte', a spus Rangel. "Chavez a acceptat că are cancer, că este bolnav. Iar acum opoziţia nu crede. Din partea ei nu mă miră nimic', a adăugat fostul demnitar.

În privinţa legăturii strânse dintre Cuba şi Venezuela şi motivele operării preşedintelui la Havana, Rangel a precizat că Chavez putea fi operat foarte bine şi la Caracas. "Dacă durerea nu i s-ar fi accentuat în vizita sa la Havana, el putea fi operat şi aici la Caracas", a comentat el.

Rangel a abordat în interviu şi chestiunea succesiunii preşedintelui, pe care a denumit-o 'chavismul fără Chavez", eliminându-se pe sine ca posibil succesor. 'Eu sunt un chavist recunoscut, dar cred în leadershipul lui Chávez şi nu am niciun interes să mai activez în politică', a explicat el. 'Sprijin acest guvern pentru că ceea ce face am impulsionat pe vremea când eram candidat la preşedinţie', a adăugat el.

Vicente Rangel a amintit că a fost un "critic permanent al multor lucruri pe care Chavez le-a făcut prost" şi a menţionat în acest sens gestionarea crizei victimelor inundaţiilor sau situaţia din închisori.

Fiind întrebat despre relaţiile cu Columbia, Rangel a recunoscut că nu se aştepta la ameliorarea survenită după venirea la preşedinţie columbiană a lui Juan Manuel Santos şi a insinuat că motivul acestei apropieri este faptul că 'duşmanul este altul', ce 'nu poate fi numit', într-o referire implicită la SUA.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Dr. Florin Şelaru: Trebuie să asigurăm pregătirea studenţilor la medicină în cercetare, la nivel internaţional - interviu Dr. Florin Şelaru este profesor asistent la Spitalul şi Universitatea ''Johns Hopkins'', specializat în gastroenterologie şi, în paralel cu activitatea clinică, face cercetare fundamentală în domenii precum diagnosticul şi terapia personalizată a cancerului.
O fostă Miss Venezuela, a încetat din viaţă din cauza unui cancer de sân, la 28 de ani O fostă Miss Venezuela, Eva Ekvall, a cărei luptă cu cancerul de sân a fost urmărită cu sufletul la gură de opinia publică venezueleană, a pierdut acest război şi a încetat din viaţă la doar 28 de ani, transmite marţi Associated Press.
Carnea roşie trebuie consumată cu cartofi reci pentru reducerea riscului de cancer la colon (studiu) Consumul excesiv de carne roşie duce la un risc crescut de cancer la colon, dar o serie de alimente pot scădea acest efect, arată o echipă de cercetători de la Universitatea Flinders (Australia).
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...
Durerea abdominala La un moment sau altul din viaţă, aproape orice om experientează dureri în abdomen. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cauzate de o problemă medicală gravă.