Cele mai citite
 


Cartofii, legumele, citricele şi laptele au avut cea mai mare contribuţie la înregistrarea deflaţiei din iunie
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cartofii, alte legume şi conserve din legume, citricele şi laptele s-au ieftinit cel mai mult în iunie, având un aport semnificativ la deflaţia de 0,29% înregistrată în luna iunie, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
Preţurile produselor alimentare au scăzut, în medie, cu 1,34% în iunie.
Cartofii s-au ieftinit cu 11,34%, alte legume şi conserve din legume cu 12,34%, citricele şi alte fructe meridionale cu 2,32%, fasolea boabe cu 0,87%, laptele cu 0,04% şi brânza cu 0,69%. Creşteri mai importante de preţuri s-au înregistrat la fructele proaspete - 2,19%, ouă - 0,50%, cafea 0,45%, margarină 0,41% etc.
Preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,19%. Cel mai mult s-au scumpit autoturismele şi piesele de schimb - 0,75%, combustibilii - 0,66%, cărţile, ziarele şi revistele 0,25% etc. Articolele medicale şi medicamentele s-au ieftinit cu câte 0,03%.
Tarifele serviciilor au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,68%. Cel mai mult s-au scumpit tarifele pentru telefon - 2,01%, îngrijire medicală - 0,45% şi chirie - 0,42%.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Legumele şi fructele s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie Legumele, fructele dar şi conservele din aceste produse s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie, cu 14,53%, respectiv cu 5,36%, faţă de luna iunie, conform datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Ce mancam daca suferim de hipertensiune? Hipertensiunea arteriala defineste valorile crescute ale presiunii sangvine. Un rol extrem de important in reducerea valorilor tensionale ii revine dietei alimentare si modificarii stilului de viata, dupa caz, prin scaderea in greutate, renuntarea la tutun si cafea, reducerea consumului de alcool...
Fructele au astăzi o valoare nutritivă de 100 de ori mai mică decât în 1950 O serie de studii ale universităţilor canadiene, americane şi britanice, publicate din 1997 până azi, au relevat declinul concentraţiei de nutrienţi din alimentele zilelor noastre. Lucrările, rezumate în studiul "Still No Free Lunch" de Brian Halweil, cercetător la Worldwatch Institute, confirmă dezvoltarea...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI/Lygia Alexandrescu: După Paşte, O dietă fadă sau de înfometare e cea mai păguboasă alegere După Paşte, trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare, vegetarianismul strict nefiind nici pe departe o soluţie pe termen lung, însă este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de fructe, legume, cereale integrale şi seminţe...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...