Cele mai citite
 


Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Proiectul lansat luni, la Iaşi, realizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi SIVECO România, creează o platformă de resurse unică în România la acest moment pentru sectorul de activitate medical şi are drept scop formarea, la standarde europene, a 800 de medici şi asistenţi medicali din serviciile de urgenţă şi din specialităţile implicate în rezolvarea unor urgenţe medicale inclusiv cele cardiovasculare, traumatice şi pediatrice.
"Urgenţele medicale constituie cea mai importantă ramură medicală. Viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de pregătirea medicilor, asistenţilor medicali şi paramedicilor din cadrul acestor servicii. În acest context, proiectul nostru are drept scop final salvarea de vieţi prin creşterea competenţelor acestor categorii profesionale la standarde europene, care vor putea avea acelaşi nivel de pregătire cu orice coleg din marile spitale ale Europei", a explicat conf. univ. dr. Dan Zaharia, managerul proiectului.
Cursurile vor fi gratuite şi creditate de către Colegiul Medicilor, respectiv Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi se vor desfăşura în nouă oraşe: Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Botoşani, Bacău, Suceava, Sibiu, Piatra Neamţ şi Braşov, cu medici şi asistenţi din toate serviciile de urgenţă din ţară.
Conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul de formare, susţine că proiectul motivează medicii, în special pe cei tineri, să înveţe să folosească în activitatea curentă mijloacele moderne de informare şi instrumente TIC care să le uşureze şi organizeze munca, în vederea oferirii unor servicii medicale de calitate pacienţilor şi a unui management sanitar la nivel european.
"Competenţe profesionale la standarde europene pentru medicii şi asistenţii medicali care intervin în situaţii medicale de urgenţă din toată ţara este un obiectiv pe cât de îndrăzneţ, pe atât de important pentru sănătatea românilor. Vom utiliza metode moderne de studiu şi evaluare, tehnologii de ultimă oră pentru exerciţii practice corespunzătoare celor mai dificile situaţii clinice, astfel încât medicii şi pacienţii să fie pregătiţi oricărei provocări medicale", a precizat conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu.
Conform acesteia, proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, în perioada ianuarie 2011-31 octombrie 2013, în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013; Axa prioritară 3 ''Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor''; Domeniul major de intervenţie 3.2 ''Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii''.
Programul de formare continuă începe cu cei 800 de medici şi asistenţi care au deja o pregătire în domeniu dobândită prin programe anterioare de formare, dar va continua şi pentru ceilalţi şi se va diversifica şi adapta contextului internaţional de pregătire profesională în domeniu. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Program pentru formarea a 800 de profesionişti în sănătate cu competenţe în domeniul urgenţelor medicale Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii constituie tema celui mai nou program al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" ce va fi lansat luni, 11 iulie, la Iaşi, informează un comunicat al Fondului...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Iaşi: Asigurări de răspundere civilă profesională pentru asistenţi medicali şi moaşe între 2.000 şi 10.000 de euro Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011, susţin reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Iaşi: Medicii şi asistenţii, învăţaţi cum să prevină îmbătrânirea cerebrală Un număr de 350 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe din Regiunea de Nord-Est a României vor fi beneficiari ai proiectului "Instruire în noile tehnologii medicale şi perfecţionare pentru medicii şi asistenţii medicali din ambulatorii de specialitate şi spitale în brain-aging".
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...