Cele mai citite
 


În Spania s-a realizat prima grefă a ambelor picioare
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O grefă a ambelor picioare, prezentată ca o premieră mondială, a fost realizată luni în Spania de chirurgul spaniol Pedro Cavadas, au anunţat autorităţile regionale din Valencia, citate de AFP.
Intervenţia a început duminică şi s-a terminat luni dimineaţă, la spitalul La Fe din Valencia (est), potrivit unui comunicat difuzat de guvernul regional. 'Este prima dată în lume că s-a realizat o asemenea grefă', se spune în comunicat. Pacientul, a cărui identitate n-a fost dezvăluită, şi-a pierdut ambele picioare într-un accident, a informat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, precizând că protezele care există pe piaţă nu erau potrivite pentru cazul său.

Doctorul Pedro Cavadas s-a specializat în astfel de transplanturi. El a realizat în 2008 prima grefă dublă de braţe din Spania, a doua din lume, iar în 2009, prima grefă de faţă din spaţiul iberic, încheie AFP.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: Procedeu novator de creare de organe cu ajutorul celulelor mamă Madrid, 2 nov/Agerpres/ - O echipă de cercetători spanioli a prezentat marţi la Madrid un procedeu de creare de organe, numite bioartificiale, cu ajutorul celulelor mamă de la un pacient. Acesta ar avea astfel riscuri mai mici să respingă organul după grefă. Cercetătorii au prezentat procedeul ca o premieră...
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Cea mai mare grefă de faţă realizată vreodată începe să-şi arate rezultatele Richard Lee Norris avea 22 de ani când a fost victima unui tragic accident, în 1997. Total desfigurat, el a trăit izolat timp de 15 ani, dar acum, datorită celei mai mari grefe de faţă realizate vreodată, tânărul de 37 de ani începe o nouă viaţă, relatează 7sur7.be.
Polonia: Prima grefă de faţă realizată de urgenţă Medicii de la centrul medical din Gliwice (sudul Poloniei) au anunţat miercuri că au realizat prima grefă de faţă din lume, efectuată de urgenţă pentru a salva viaţa pacientului, scrie 20minutes.ch.
Premieră în SUA: Grefă de craniu şi de păr simultană cu o grefă de organe Chirurgii americani au anunţat că au efectuat pentru prima oară o grefă de craniu şi de păr în acelaşi timp cu o grefă de organe interne, un rinichi şi un pancreas, relatează vineri EFE.
2015 – anul premierelor nationale, europeene si mondiale la Spitalul European Polisano, Sibiu In cadrul Spitalului European Polisano au fost realizate in anul 2015 noua interventii chirurgicale in premiera nationala, europeana si mondiala. Performantele deosebite au fost posibile datorita unei echipe profesioniste de medici specializati in strainatate si a dotarilor de ultima generatie...