Cele mai citite
 


Islanda prevede să permită vânzarea de ţigări doar în farmacii
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Este ceea ce se poate numi o măsură radicală: parlamentarii islandezi se gândesc să interzică pur şi simplu vânzarea de ţigări. Fumătorul ar deveni astfel un toxicoman care nu şi-ar mai putea procura obiectul viciului decât la farmacie, scrie soirmag.be.
Ideea se aude tot mai des în Parlamentul islandez. În curând s-ar putea dezbate interdicţia de a vinde ţigări. Cu aceeaşi ocazie s-ar interzice fumatul în toate locurile publice - parcuri, străzi şi chiar în maşină dacă fumătorul este însoţit de un copil.

Numai farmaciile ar putea vinde ţigări şi numai pe reţetă, dacă 'pacientul' este cu adevărat 'dependent'.

Australia a mers deja pe această cale şi o asemenea lege va fi în vigoare de vara viitoare, încheie soirmag.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
OMS recomandă să se interzică vânzarea de ţigări electronice minorilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat marţi interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor, deoarece consumul acestora ar presupune 'ameninţări grave' la adresa adolescenţilor, informează AFP.
Farmaciile vor putea să vândă online medicamente fără reţetă Farmaciile autorizate vor putea vinde online medicamente fără prescripţie medicală, în anumite condiţii, prevede un proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerul Sănătăţii (MS).
ZIUA MONDIALÃ FÃRÃ TUTUN OMS confirmă că pachetele neutre de ţigări reduc cererea şi consumul de tutun Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat marţi că vânzarea ţigărilor în pachete neutre reduce consumul de tutun şi "salvează vieţi", astfel încât a pledat pentru o generalizare a acestei practici, relatează EFE. La 31 mai se marchează Ziua mondială fără tutun iar OMS a dorit să profite de ocazie...
Bistriţa-Năsăud: Medicamente, ţigări şi cafea de contrabandă găsite la domiciliile a şase bistriţeni Poliţiştii bistriţeni au efectuat percheziţii domiciliare la şase persoane suspectate de infracţiuni de contrabandă, ocazie cu care au găsit cantităţi de medicamente, ţigări şi cafea fără documente legale, care au fost confiscate, dar şi sume de bani despre care se bănuieşte că provin din vânzarea acestora...
Un pachet de ţigări pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar (expert) O dietă pe bază de legume reduce de 1,5 ori riscul de cancer la stomac, în timp ce 20 de ţigări fumate pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar, a declarat luni, într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, medicul Mihail Davâdov, directorul Centrului de oncologie Blohin din Moscova...