Cele mai citite
 


MAE: Un cetăţean român a fost rănit în exploziile din Cipru
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un cetăţean român a fost rănit în exploziile care au avut loc luni dimineaţă în Cipru. El a fost supus ulterior unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng la Spitalul General din Nicosia, iar starea sa de sănătate este bună şi cetăţeanul este în afara oricărui pericol, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.
Un reprezentant al Ambasadei României la Nicosia s-a deplasat la spital pentru a acorda asistenţa consulară specifică în asemenea situaţii.
Potrivit sursei citate, Ambasada României la Nicosia se află în contact permanent cu autorităţile cipriote pentru a afla informaţii actualizate cu privire la victimele exploziei de luni dimineaţă, iar din informaţiile deţinute până în prezent nu se află niciun cetăţean străin printre cele 12 persoane decedate.
"Reamintim că cetăţenii români pot contacta Ambasada României la Nicosia la numărul de telefon de urgenţă 00357-22 495 535", a precizat oficialul MAE.
În jurul orei locale 6,00, a avut loc o explozie la Baza Militară Navală Zygi, în apropierea oraşului Limassol şi la Uzina energetică Vassiliko, din apropiere. La intrarea în Baza Militară Navală Zygi a fost constituit un comandament de criză aflat în subordinea şefului Gărzii Naţionale Cipriote. La MAE cipriot a fost activată celula de criză, care poate fi apelată la numărul de telefon 00357 22 80 1000. Pe lângă cele 12 persoane, au mai fost rănite 62, dintre care două sunt în stare critică, precizează sursa citată.
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă compasiunea pentru familiile tuturor victimelor exploziei produse luni în Cipru.
Exploziile de la baza navală au fost cauzate de un incendiu izbucnit la un depozit de arme iraniene confiscate în 2009 de pe o navă sub pavilion cipriot, a precizat postul public de radio de la Nicosia, conform căruia acesta este cel mai mare accident militar din Cipru pe timp de pace, conform unei relatări AFP. Ministrul cipriot al apărării, Costas Papacostas, şi-a prezentat demisia preşedintelui Demetris Christofias. AGERPRES/(A,AS - Marius Frăţilă).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.
Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.
Mehedinţi: ISU a intervenit, în primul semestru, în peste 2.700 de situaţii de urgenţă ISU Mehedinţi a desfăşurat, în primul semestru al anului, 2.775 intervenţii, conform raportului prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mehedinţi. Misiunile au fost derulate în urma primirii, prin intermediul SNUAU 112, a unui număr de 4,375 apeluri...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Bilanţ DSU: Aproape 8 milioane de români au beneficiat anul trecut de asistenţă în situaţii de urgenţă Aproape 8 milioane de români au beneficiat, în anul 2015, de asistenţă din partea structurilor coordonate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit bilanţul activităţii prezentat joi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...