Cele mai citite
 


Medicii străini din Franţa: Belgienii sunt cei mai numeroşi, urmaţi de germani, români şi algerieni
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Franţa are în prezent ceva mai mult de 9000 de medici veniţi din străinătate: belgienii sunt cei mai numeroşi, urmaţi de germani, români şi algerieni, semnalează luni L'Alsace.
Un sfert dintre practicienii înscrişi anul trecut în Ordinul Medicilor şi-au obţinut diploma în străinătate. Regiunea Picardia şi regiunea Champagne-Ardenne au văzut un mare număr de medici originari din alte ţări instalându-se în comunele care duc lipsă de îngrijiri medicale.

Consiliul Ordinului arată cazul unui departament din regiunea Bourgogne : 'Yonne, departamentul cel mai emblematic pentru această situaţie, numără printre noii săi înscrişi numai medici care şi-au obţinut diploma în afara Franţei'.

Alt exemplu, anul trecut: 'O treime dintre medicii nou înscrişi în tabloul departamentelor regiunii Normandia de Jos s-au format în afara Franţei. Un medic din doi este originar din România şi un sfert sunt originari din Maghreb'.

În Alsacia, 33 la sută dintre cei nou înscrişi în Ordin şi-au obţinut diploma în altă parte decât Franţa.

În prezent ar fi în Franţa ceva mai mult de 9000 de medici veniţi din străinătate. În 2008, potrivit Ordinului Medicilor, 53 la sută dintre ei erau originari din Uniunea Europeană, iar 30 la sută din Maghreb. Belgienii sunt cei mai numeroşi, urmaţi de germani, de români şi de algerieni.

La rândul lor, noii medici francezi nu sunt prea des adepţii principiului de a 'trăi şi munci în ţară'. În medie, 38 % dintre licenţiaţii unei regiuni o părăsesc pentru a se instala în alta.

Acest fenomen s-a amplificat în regiunile deja marcate de 'deşertificarea medicală'. Astfel, regiunea Bourgogne nu mai are decât 47 la sută dintre licenţiaţi, în timp ce regiunea vecină Franche-Comté poate conta pe 77 la sută dintre ei.

Ordinul Medicilor a semnalat de asemenea că, dacă un departament are o facultate de medicină, absolvenţii acesteia ţin să rămână acolo.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mulţi medici francezi şi-au obţinut diplomele în România Franţa are tot mai mulţi medici care şi-au obţinut diplomele în străinătate şi care compensează uneori lipsa de profesionişti în unele regiuni ori specialităţi, în timp ce pe plan global efectivele acestei profesii se stabilizează, a anunţat marţi Consiliul Ordinului medicilor, citat de AFP. O mare parte...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
Studenţii francezi care fac Medicina în România puşi în dificultate la întoarcerea în ţara lor / L'Alsace/ Mulţi studenţi francezi la Medicină care vor să-şi facă studiile în România au probleme la întoarcerea în Franţa. Mulţi dintre ei preferă să nu-şi termine studiile în România. La sfârşitul anului 5, se întorc în Franţa pentru a trece Examenul de Clasificare Naţională (ECN), ceea ce le va permite să-şi...
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.