Cele mai citite
 


Ministrul dezvoltării a semnat la Ploieşti două contracte finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin POR
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, la Ploieşti, două contracte finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, informează un comunicat al ministerului de resort.
Proiectul "Reabilitarea/Modernizarea şi echiparea specifică a Centrului de primire în regim de urgenţă 'Cireşarii'- Ploieşti" este al doilea proiect semnat din Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului şi îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate la nivelul Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, prin creşterea capacităţii de primire de la 20 la 50 de copii şi diversificarea serviciilor complementare oferite.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt copii abuzaţi fizic, psihic sau sexual, copii neglijaţi, exploataţi sau cu dizabilităţi psihice şi locomotorii cu vârste între 3 şi 18 ani.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 de luni, este de 8,68 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 6,77 milioane de lei.
Proiectul "Schimbare destinaţie din cazarmă în cămin de bătrâni, recompartimentare interioară - Ploieşti" îşi propune reamenajarea clădirii, astfel încât să fie create locuri pentru 24 de persoane prin amenajarea a 12 camere cu câte două paturi şi băi individuale, spaţii de odihnă şi recreere, spaţii tehnice şi cabinete medicale.
Totodată, vor fi refăcute finisajele şi la şarpanta clădirii şi vor fi realizate alei, grădini şi spaţii destinate relaxării în aer liber.
Căminul de bătrâni va fi echipat cu dotări care să asigure servicii de asistenţă socială şi îngrijire la nivelul standardelor europene.
De asemenea, se are în vedere dotarea centrului astfel încât să permită asigurarea de servicii de îngrijire şi asistenţă medicală pentru persoane vârstnice cu dizabilităţi locomotorii.
Proiectul îşi mai propune transformarea centrului de îngrijire nou creat într-un pol de transfer de know - how şi bune practici în domeniul serviciilor sociale de tratament şi îngrijire a bătrânilor pentru alte centre similare care vor fi înfiinţate în perioada exploatării sale atât în municipiul Ploieşti, cât şi în alte localităţi din judeţul Prahova şi din judeţele limitrofe, care fac parte din Regiunea de Dezvoltare Sud - Muntenia.
Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul al 18 luni, este de 3,62 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2,19 milioane de lei. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Buzău: Ambulatorul Spitalului judeţean de Urgenţă, reabilitat cu fonduri europene Mai multe cabinete medicale ale Ambulatorului Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău vor fi modernizate şi vor primi aparatură medicală, în cadrul unei proiect finanţat din fonduri europene.