Cele mai citite
 


Pentru a combate obezitatea, până şi bebeluşii ar trebui să facă exerciţii, consideră autorităţile britanice
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Diabetul, Afectiunile inimii, Oncologie, Corp sanatos
 

Într-o nouă campanie împotriva obezităţii, guvernul britanic a difuzat, luni, o serie de recomandări potrivit cărora copiii sub cinci ani - inclusiv cei care nu pot încă să meargă - ar trebui să facă exerciţii fizice în fiecare zi, relatează AP.

În cadrul primului său ghid cu recomandări pentru copii atât de mici, Ministerul Sănătăţii de la Londra a afirmat că şi copiii mai mici de cinci ani ar trebui să fie activi din punct de vedere fizic cel puţin trei ore pe zi. De asemenea, autorităţile au mai spus că părinţii ar trebui să aibă grijă să reducă perioada de timp petrecută de aceşti copii în mod sedentar, cum ar fi de exemplu în faţa televizorului.

Cele trei ore de activitate ar trebui repartizate de-a lungul zilei. Autorităţile au apreciat că doza zilnică de exerciţii recomandată copiilor poate fi bifată şi numai prin joacă, însă că nu ar trebui să excludă şi alte activităţi, precum mersul pe jos la o unitate de învăţământ.

În ceea ce-i priveşte pe copiii care nu pot încă să meargă, guvernul britanic a explicat că activitatea fizică ar trebui încurajată încă de la naştere, dând ca exemplu 'lecţiile' de înot împreună cu părinţii.

Pe de altă parte, autorităţile au subliniat că în interpretarea acestor recomandări ar trebui să se ţină cont şi de abilităţile fizice şi mentale individuale ale copiilor.

'Este vital ca părinţii să le ofere copiilor modalităţi amuzante de a-şi petrece timpul făcând mişcare, pentru a-i ajuta să nu devină copii obezi, care sunt predispuşi să devină adulţi obezi aflaţi sub riscul unor boli de inimă, al diabetului şi al anumitor cancere', a declarat, într-un comunicat, Maura Gillespie, din cadrul organizaţiei caritabile British Heart Foundation.

Aproximativ un sfert din adulţii britanici sunt obezi, situaţie în care, conform unor estimări, se vor afla 90 la sută dintre britanicii adulţi din 2050, menţionează AP. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.
Patru comportamente zilnice de viaţă ne feresc de obezitate şi alte boli, spune dr. Cristina Vladu Succesul campaniei "Viaţa - pentru o comunitate sănătoasă", derulată la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, este dat de înţelegerea şi asumarea a patru comportamente simple, ce trebuie urmate zilnic de copii, educatori şi părinţi, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, coordonatorul de proiect dr...
OMS se teme că obezitatea ar putea deveni normă în Europa Excesul de greutate este atât de răspândit în Europa, îndeosebi în rândul tinerilor, încât riscă să devină 'o nouă normă', a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie 20minutes.ch.
Australia: Doi copii obezi au fost luaţi din custodia părinţilor Autorităţile din statul australian Victoria au luat două decizii majore în privinţa luptei împotriva obezităţii. Doi copii supraponderali - primul, preadolescent care cântăreşte 110 kg, şi al doilea, o fată la care circumferinţa taliei (169 cm) îi depăşeşte înălţimea - au fost luaţi din custodia părinţilor...
Bebeluşi obezi încă înainte de naştere Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.