Cele mai citite
 


PNŢCD, aripa Aurelian Pavelescu, va organiza un congres extraordinar în 17 septembrie
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), aripa Aurelian Pavelescu, va organiza un congres extraordinar pe 17 septembrie a.c. în care va fi aleasă o nouă conducere a formaţiunii şi se va stabili strategia pentru alegerile din 2012, s-a stabilit într-o reuniune a Comitetului de Conducere al partidului organizată sâmbătă.
La şedinţă a fost prezent şi fostul premier Radu Vasile, care a anunţat că intenţionează să candideze în septembrie pentru funcţia de preşedinte al partidului, însă decizia în acest sens este încă "în analiză". Aurelian Pavelescu a arătat că susţine candidatura acestuia pentru că reprezintă "cea mai bună soluţie pentru viitorul şi credibilitatea PNŢCD".
Totodată, în cadrul şedinţei s-a votat anularea "aşa-zisului congres nestatutar şi nelegal", organizat pe 18 iunie a.c. de aripa Victor Ciorbea. Aurelian Pavelescu a ţinut să sublinieze că înregistrarea şi validarea unei noi conduceri a partidului trebuie făcută prin justiţie, iar aripa Ciorbea nici nu a întreprins demersurile necesare în acest sens. El a arătat că regretă că aripa Ciorbea a reuşit "manipularea" lui Ion Diaconescu şi a surorilor Coposu, prezenţi la reuniunea de pe 18 iunie.
De asemenea, Pavelescu a anunţat şi că au revenit în cadrul formaţiunii cea mai mare parte a filialelor aripei Eugen Moescu, care a plecat în SUA, iar unificarea cu aripa Ciorbea nu se va face decât legal.
"Partidul e aici. Noi avem sediul central, ştampila partidului, iar procesele pe care le avem pentru a păstra integritatea partidului nu avem cum să le pierdem. Partidul nu este o persoană, este o instituţie de drept juridic, iar unificarea nu se poate face decât instituţional, prin respectarea legii", a subliniat Aurelian Pavelescu, care a adăugat că nu s-a putut dialoga cu cei din aripa lui Victor Ciorbea, în condiţiile în care aceştia susţin că ei reprezintă partidul, în virtutea activităţii lor din anii '90, iar cei care nu sunt de acord "să plece acasă".
Pentru congresul din septembrie s-a stabilit ca numărul delegaţilor să fie de 1.000, Pavelescu menţionând că este necesară o participare mai numeroasă decât la congresul aripii Ciorbea.
"Nu voi face niciun pas înapoi, nu voi face niciun pas înapoi juridic, nici cu Ciorbea, nici cu Radu Sârbu, nici cu Gheorghe Ciuhandu. Dacă vor vrea să participe la congresul nostru, le voi adresa o invitaţie cum am mai făcut-o. Ei ştiu foarte bine ce fac, merg pe ideea că partidul ori e al lor, ori moare odată cu ei (...) Ciorbea a adus oamenii în sală pe telefoane, a făcut o poză, s-a văzut ales preşedinte, iar apoi a uitat de toţi. Congresul nostru va fi bine organizat, cu o imagine bună", a mai spus Aurescu.
Radu Vasile a ţinut să amintească în discursul său că are un diagnostic de cancer şi, deşi ar trebui să îşi vadă de viaţă şi sănătate, a acceptat discuţia privind candidatura sa pentru că datorită PNŢCD a fost premier şi parlamentar.
"Acum nu mai doresc să fiu parlamentar, nici prim-ministru (...) Vreau doar să ajut acest partid să pătrundă dincolo de pragul de 5%. Cu Ciorbea şi Sârbu nu se ajunge la 2%, vă dau scris pentru asta", a spus Radu Vasile. Pe de altă parte, el a subliniat că va candida la conducerea partidului numai dacă se va convinge că va fi rezolvată problema organizării partidului.
"Nu am chef să mai accept puncte de vedere vetuste (...) Sunt de acord să facem unificarea sau reconcilierea, cum vreţi să îi spuneţi. Dar trebuie disciplină şi autoritate, trebuie rezolvată problema asta", a afirmat el, exprimându-şi nemulţumirea că unii lideri de filiale prezenţi participă şi la reuniunile aripii Ciorbea. El a adăugat că un alt principiu peste care nu va trece este că PNŢCD, ca partid de centru-dreapta, nu trebuie să facă alianţă cu stânga.
La începutul reuniunii a fost prezent şi fostul preşedinte, Marian Miluţ, care le-a cerut ţărăniştilor să accepte conducerea lui Radu Vasile şi să se organizeze în vederea alegerilor din 2012 pentru a profita cât mai mult de culoarul de centru-dreapta care în prezent este liber, PDL neavând cum "să mai iasă în stradă, printre oameni". Miluţ a subliniat că o mai bună organizare este singura condiţie pe care o pune ca să "dea drumul la bani" şi să aibă grijă ca facturile de la sediul central să fie plătite şi să fie electricitate şi căldură pentru a se putea desfăşura activitatea de partid.
Unii dintre membrii din teritoriu prezenţi la reuniune, exasperaţi de situaţia din partid şi de rezultatele nefaste ale luptelor interne din ultimii ani, comentau, la finalul reuniunii, că la sediul din Piaţa Rosetti utilităţile sunt neplătite de mai bine de şase luni, iar preşedintele Aurelian Pavelescu, deşi are cheia şi ştampila partidului, nici nu mai poate intra în clădire din cauza teancului de facturi băgate pe sub uşă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Evenimentele ARCE 2011 organizate la Willbrook Convention Center s-au incheiat In perioada 23 - 26 noiembrie 2011, au avut loc evenimentele ARCE 2011: Al VI-lea Congres National al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Simpozionul de Chirurgie Minim-invaziva in Ginecologie, Al III-lea Simpozion National de Chirurgie Bariatrica organizate intr-o locatie de exceptie - Willbrook...
Speakeri internaţionali şi naţionali de renume, informaţii de ultimă oră la cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte numărul de cazuri de diabet, cu 1,5 milioane de persoane care suferă de această boală.
Kelemen Hunor, un adept al continuării colaborării cu PDL şi rămânerii UDMR în actuala coaliţie de guvernământ Noul preşedinte al UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor este, potrivit luărilor publice de poziţie pe care le-a exprimat în ultimul timp, un adept al continuării colaborării cu PDL şi rămânerii Uniunii în actuala coaliţie de guvernământ.
SUA: Fostul preşedinte Jimmy Carter anunţă că s-a vindecat de cancer Fostul preşedinte american şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace Jimmy Carter, 91 de ani, a anunţat că s-a vindecat de cancerul la creier, potrivit Centrului Carter, citat de AFP.
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
SUA: Plângere în justiţie împotriva unor organizaţii caritabile pentru o escrocherie de amploare cu fonduri pentru cancer Autorităţile americane au anunţat marţi urmărirea în justiţie a patru organizaţii caritabile acuzate că au comis între 2008 şi 2012 o "escrocherie masivă", deturnând în jur de 187 de milioane de dolari din donaţii menite să-i ajute pe bolnavii de cancer, pentru a face călătorii şi a-şi cumpăra maşini...