Cele mai citite
 


Protest la UNICEF faţă de o decizie a spitalului de pediatrie din Botoşani
miercuri, 5 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Botoşani, 5 aug /Agerpres/ - Trei organizaţii neguvernamentale vor sesiza UNICEF cu privire la decizia conducerii Spitalului de Pediatrie din Botoşani de a închide actuala secţie de recuperare pediatrică şi de a transfera copiii distrofici într-un alt imobil.

Reprezentanţii Fundaţiei “Star of Hope România”, ai Asociaţiei “Starr România” şi ai Fundaţiei “Hands of Hope” consideră că “decizia nu urmăreşte interesul superior al copilului. “În ciuda faptului că am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Consiliul Judeţean, nu am primit niciun răspuns. Astăzi (n.r.- miercuri), conducerea spitalul a făcut demersuri pentru ca aceşti copii să fie mutaţi. Noi vom sesiza organismele internaţionale şi vom încerca să apărăm drepturile acestor copii, care au fost mutaţi în mod abuziv. Aici am creat toate condiţiile necesare pentru ca aceşti copii să fie recuperaţi şi să se dezvolte”, a afirmat managerul Fundaţiei “Star of Hope”, Aurora Vatamaniuc, care susţine că va informa şi finanţatorii externi cu privire la situaţia creată la Botoşani.

Miercuri, cei 22 de copii din secţia de recuperare pediatrică au fost mutaţi din imobilul aflat în exteriorul Spitalului de pediatrie într-o secţie amenajată în incinta unităţii spitaliceşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de pediatrie, medicul Iuliana Kadar, măsura transferului copiilor are ca scop asigurarea unei permanenţe medicale, dar şi reducerea cheltuielilor spitalului. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UNICEF: Cel puţin 115 copii, ucişi în Yemen de la începerea campaniei aeriene la 26 martie Cel puţin 115 copii au fost ucişi în Yemen de la începutul campaniei aeriene lansate la 26 martie de Arabia Saudită împotriva rebelilor şiiţi, a anunţat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează AFP.
UNICEF: România, ţara dezvoltată în care copiii au fost cei mai afectaţi de politicile de austeritate Politicile de austeritate din ţările dezvoltate îi afectează pe copii, constată Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în raportul său anual asupra situaţiei copiilor din economiile avansate, publicat miercuri şi citat de France Presse. Într-un clasament al celor mai afectate ţări, România s-a...
UNICEF:Cinci din şase copii sub doi ani sunt subnutriţi, cu risc ireversibil pentru sănătate Cinci din şase copii cu vârsta sub doi ani din ţările în curs de dezvoltare nu primesc suficient tipurile corecte de alimente, punându-le în pericol sănătatea mentală şi fizică în mod ireversibil, a alertat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF), cu sediul la New York.
UNICEF confirmă cazuri de subnutriţie severă în rândul copiilor din oraşul sirian asediat Madaya Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a confirmat vineri cazuri de subnutriţie severă în rândul copiilor din oraşul sirian asediat Madaya, unde ajutoare umanitare au fost livrate săptămâna aceasta pentru mii de persoane afectate de asediul asupra oraşului care durează de luni de zile, informează...
UNICEF: Numărul infecţiilor cu HIV transmise de la mamă la copil s-a redus Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) se declară alarmat de creşterea numărului adolescenţilor infestaţi cu HIV şi SIDA în ultimii şapte ani şi promovează un program intens care include distribuirea de prezervative şi tratamente antiretrovirale, transmite AP.
UNICEF: Aprobarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern, un succes UNICEF salută adoptarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern de către Parlament şi susţine că naţionale desfăşurate în perioada 1991 - 2010 arată efectele negative ale întreruperii timpurii a alăptării, ale ratei reduse de alăptare exclusivă, ale introducerii inadecvate a laptelui...