Cele mai citite
 


Textilele, IT-ul şi mobila au dus la o creştere cu 40% a exporturilor României în Marea Britanie
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Exporturile României către Marea Britanie au crescut cu 40% în primele patru luni ale anului 2011, fiind exportate produse electronice, textile, produse IT şi mobilă în valoare de 400 de milioane de euro, a anunţat, luni, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Britanice, Raymond Breden, cu ocazia unei conferinţe de presă.
'Exporturile au crescut cu 40% pe primele patru luni ale anului, mă refer la exporturile României către Marea Britanie, după ce, anul trecut, acestea au crescut cu nu mai puţin de 50%, fiind exportate textile şi îmbrăcăminte, produse electronice şi IT, dar şi mobilă şi echipamente. Nu ştiu dacă este o tendinţă clară cu privire la inversarea raporturilor comerciale, însă, până la sfârşitul anului vom avea o imagine clară', a declarat preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Britanice.
Importurile României de pe piaţa britanică s-au cifrat la 290 de milioane de euro în primele patru luni ale anului în curs, în creştere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, fiind importate produse chimice, farmaceutice şi echipamente mecanice.
La ora actuală, Marea Britanie ocupă locul 14 în clasamentul destinaţiilor de export ale României şi locul opt pe lista principalilor parteneri de import ai ţării noastre.
Preşedintele Camerei a precizat că principalele obstacole în calea investitorilor britanici pe piaţa românească sunt lipsa infrastructurii, a unor proiecte de perspectivă din partea investitorilor români sau a autorităţilor şi problema corupţiei.
'În această dimineaţă, am avut o întâlnire cu ministrul român al Finanţelor în care am discutat despre propunerile pe care Camera, împreună cu Camera Americană de Comerţ şi Consiliul Investitorilor Străini le elaborează pentru viitoarele modificări ale Codului Fiscal şi am fost foarte mulţumit de mesajul transmis de partea română. În ceea ce priveşte corupţia, faţă de acum 10 ani, toată lumea conştientizează nevoia de a o contracara, iar pulsul pe care îl dă Ministerul Justiţiei la această problemă este cel mai puternic de la Monica Macovei încoace", a precizat Raymond Breden. (AS- Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: companiile farmaceutice exploatează o "portiţă" legală pentru a creşte preţurile medicamentelor Companiile de medicamente au fost acuzate de 'jaf la drumul mare' în dauna sistemului naţional de sănătate (NHS), după ce acestea s-au folosit de o 'portiţă' legală pentru a creşte preţurile la medicamente, în unele cazuri cu până la 2.000 de procente, relatează The Independent.
Deficitul endemic de ingineri, o sursă de tensiune asupra economiei Marii Britanii Lipsa de ingineri este endemică în Marea Britanie. În urma crizei financiare, politicienii britanici au recunoscut ca au avut prea mare încredere într-un sector financiar supradimensionat, care a aruncat ţara în criză. Dar reechilibrarea competenţelor forţei de muncă britanice ar putea necesita o schimbare...
Criza de medicamente esenţiale din Marea Britanie va face obiectul unei anchete în parlament Continua penurie de medicamente esenţiale din Marea Britanie va face obiectul unei anchete în parlamentul ţării, în urma plângerilor formulate de farmacişti, care susţin că o cantitate masivă de astfel de medicamente ajung la export, relatează luni agenţia Reuters.
Marea Britanie se declară pregătită să facă faţă virusului Ebola, după un exerciţiu de amploare Marea Britanie este pregătită să facă faţă situaţiei în care virusul Ebola va ajunge pe teritoriul său, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Jeremy Hung, după un exerciţiu de amploare care a implicat sute de persoane, relatează AFP.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...