Cele mai citite
 


Topul celor mai mari reţele de farmacii din România
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anul 2010 a marcat o luptă aprigă la vârful retailerilor de medicamente, după ce reţeaua Catena a ajuns la 230 de farmacii la începutul lunii octombrie, nivel similar cu cel raportat de reteaua Sensiblu. Ulterior însă Sensiblu a cumpărat 23 de farmacii ale reţelei Farmaplanet astfel că diferenţa dintre cele două reţele s-a marit din nou, notează Ziarul Financiar.
Într-un top al celor mai mari reţele de farmacii publicat de ziarul amintit se află Sensiblu, cu o cifră de afaceri în 2010 de 234,9 milioane euro, Catena, cu 184,3 milioane euro, Dona, cu 142 milioane euro, Ropharma, cu 83,6 milioane euro, şi Help Net, cu 75 milioane euro.
După o extindere puternică până în 2008, în ultimii doi ani prudenţa a fost cuvântul de ordine pe această piaţă, principalii competitori căutând să-şi eficientizeze activitatea, scrie Ziarul Financiar.
Expectativa a fost motivată şi de faptul că sunt aşteptate noi reglementări în domeniu. În principal companiile s-au concentrat anul trecut pe mutarea farmaciilor în zonele cu trafic mai mare şi în mai mică măsură pe deschiderea sau închiderea de unităţi.
În prezent numărul de farmacii este plafonat în funcţie de un criteriu demografic.
Astfel, în Bucureşti poate exista o farmacie la 3.000 de locuitori, iar în oraşele reşedinţă de judeţ - o farmacie la 3.500 de locuitori, ceea ce presupunea că pentru a se extinde, reţelele erau nevoite să cumpere licenţe acordate în baza acestui criteriu demografic.
Potrivit datelor Institutului de Statistică, la nivelul întregii ţări au existat 7.586 de farmacii şi drogherii în 2009, cu 371 mai multe comparativ cu 2008.
Potrivit unor calcule din 2009, peste jumătate din farmacii înregistrează vânzări anuale între 85.000 de euro şi 385.000 de euro, însă în vârful piramidei se află unităţile situate lângă spitale, ale căror vânzări pot ajunge la 2 milioane de euro anual. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Catena – farmacia din care s-a cumpărat cel mai des în ultimul an - Un român din patru cumpără de la Catena Conform valului de octombrie al studiului de tip CAWIBus realizat de Exact Cercetare și Consultanță, Catena este farmacia vizitată în ultimul an de cei mai mulți români din mediul urban : 60% Pe următoarele locuri se situează Sensiblu, cu 55% și Dona, cu 40%.
BCR şi Sensiblu lansează prima campanie din România adresată posesorilor de carduri contactless Banca Comercială Română (BCR) lansează prima campanie din România ce promovează utilizarea cardurilor contactless, în cadrul reţelei de farmacii Sensiblu din Bucureşti, se arată într-un comunicat al băncii remis, miercuri, AGERPRES.
Campanie de informare asupra problematicii HIV/SIDA în România Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul Sensiblu, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS) şi patinoarului Drumul Taberei, va organiza de 'Ziua mondială de luptă anti-SIDA', în data de 1 decembrie 2009, o campanie de informare...
Comunicat de presă - Piraeus Bank România şi Catena Piraeus Bank ofera pensionarilor reduceri suplimentare in farmaciile Catena
Parteneriat între farmaciile din Bucureşti şi Prefectura Capitalei în perioade de caniculă Prefectura Capitalei a încheiat un protocol de parteneriat cu marile reţele de farmacii din Capitală, astfel încât persoanele afectate de caniculă să poată primi sprijin specializat, în caz de nevoie.
Noi reglementări pentru funcţionarea farmaciilor anunţate de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că vor apărea noi reglementări privind funcţionarea farmaciilor.