Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru (PC) vrea ca persoanele care dau apeluri false la 112 să fie pedepsite
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PC, Tudor  Ciuhodaru, cere printr-un proiect legislativ ca persoanele care dau apeluri false la 112 să fie pedepsite cu munca în folosul comunităţii, se menţionează într-un comunicat de presă al PC transmis, luni, AGERPRES.
Potrivit documentului, deputatul PC a iniţiat un pachet de măsuri legislative ce vizează îmbunătăţirea accesului la sistemul de urgenţă, solicitând, totodată, adoptarea în regim de urgenţă a acestora, pentru reducerea numărului de morţi evitabile.
"Acest proiect legislativ prevede ca persoanele care trimit serviciile de urgenţă spre destinaţii inexistente să fie pedepsite cu munca în folosul comunităţii, eventual să participe la igienizarea staţiilor de ambulanţă. Acest proiect legislativ face parte dintr-un pachet de măsuri menit să îmbunătăţească asistenţa de urgenţă, alături de legea ce prevede achiziţionarea de 8 elicopetere SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare, precum şi de defibrilatoare care să fie amplasate în spaţiile publice", a precizat Tudor Ciuhodaru, potrivit comunicatului de presă.
Deputatul PC a adăugat că numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.
Potrivit acestuia, apelurile de urgenţă sunt destinate adesea salvării de vieţi, întrucât marea majoritate a acestor apeluri sunt transferate către ambulanţă.
"Vorbim de 64,70% din apelurile date la 112 care ajung la salvare, 23,54% la poliţie, 10,73% la pompieri si 0,91% la jandarmerie. Constatăm cu îngrijorare că din cele 4.7 milioane de apeluri la 112 din primul trimestru din acest an, 74,10 % sunt false, în creştere faţă de 2010, când 73,78 % din cele 21,2 milioane de apeluri au fost false", a afirmat Tudor Ciuhodaru.
Deputatul PC a adăugat că şi-ar dori ca fiecare român să aibă o şansă atunci când suna la 112, iar ambulanţele să nu mai fie dirijate inutil.
"Sper ca măcar acum, după desfiinţări şi comasări ce se dovedesc în fiecare zi dezastruoase, sănătatea să nu aibă culoare politică şi ca parlamentarii să voteze pentru resuscitarea sistemului medical românesc', a mai spus deputatul.AGERPRES / (AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Cinci ani de activitate SMURD - a asistat peste 225.000 de persoane Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Numărul unic de urgenţă 112 - la şase ani de existenţă în România, cu apeluri reale şi false (grupaj) Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Numărul unic de urgenţă 112 a marcat, vineri, al şaselea an de implementare în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizând, cu acest prilej, în toate Dispeceratele 112 din ţară, vizite ale elevilor pentru a le explica importanţa şi utilitatea lui, precum şi...
Ciprian Dobre: Dereglarea sau distrugerea acestui sistem de urgenţă este un atentat la siguranţa naţională Deputatul PNL Ciprian Dobre a contestat luni, într-o conferinţă de presă, prevederile referitoare la sistemul de urgenţă din România din proiectul noii legi a Sănătăţii, arătând că distrugerea actualului sistem de urgenţă ar fi un 'atentat la siguranţa naţională'.