Cele mai citite
 


Ucraina a interzis importul mai multor tipuri de legume din UE
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ucraina a interzis temporar importul a o serie de legume din ţările Uniunii Europene /UE/, fără să ofere dovezi oficiale privind desfăşurarea de teste pentru detectarea virusului E.Coli, informează publicaţia ucraineană Liga, citând surse din cadrul Serviciului Fitosanitar al Ucrainei. Pe lista produselor interzise pentru import au fost incluse, între altele, ceapa, cartoful, morcovul, sfecla şi castraveţii.
La începutul lunii iunie, preşedintele Serviciului Fitosanitar al Ucrainei, Ivan Bisiuk, declara că departamentul pe care îl conduce nu vede niciun temei pentru a interzice importul de fructe şi legume din ţările europene. Pe de o parte, explica Bisiuk, la acel moment nu fusese descoperită sursa infecţiei, iar pe de altă parte în Ucraina nu se importau chiar atât de multe legume şi fructe din UE.

În urma exploziei epidemiei de infecţii cu E.Coli în ţări europene, numărul de îmbolnăviri a depăşit 4.000 de persoane, peste 20 având un deznodământ letal. Unele ţări, inclusiv Rusia, au impus în iunie interdicţia totală asupra importurilor de legume din UE.

În cazul Rusiei, după ce Comisia Europeană şi ţările exportatoare au oferit garanţii privind securitatea producţiei, interdicţia a început să fie ridicată în mod treptat. La ora actuală, sunt admise importurile din Spania, Olanda, Belgia, Danemarca, Cehia şi Grecia.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
Rusia reia importurile de legume din Spania şi Danemarca Rusia ridicat embargoul asupra legumelor provenind din Spania şi Danemarca, după ce a reluat, pe 28 iunie, importurile de legume din Olanda şi Belgia, a anunţat vineri şeful serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko.
CE solicită ridicarea interdicţiei Rusiei faţă de importurile de legume proaspete provenind din UE Comisia Europeană a apreciat joi seară drept disproporţionată interdicţia impusă de Rusia importurilor de legume proaspete provenind din Uniunea Europeană ca urmare a epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) şi de aceea a solicitat retragerea sa imediată.
Rusia va ridica toate interdicţiile impuse statelor UE asupra importului de legume crude Rusia va ridica toate interdicţiile impuse asupra importului de legume crude din statele membre ale Uniunii Europene începând de marţi, 9 august, a anunţat preşedintelui agenţiei naţionale ruse pentru protecţia consumatorului, potrivit Reuters.