Cele mai citite
 


Vaclav Havel se simte 'slăbit' şi este îngrijit la domiciliu
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dramaturgul şi fostul preşedinte Vaclav Havel, internat timp de două săptămâni, în martie, într-un spital din Praga din cauza unei afecţiuni pulmonare, 'se simte încă slăbit' şi rămâne sub îngrijire la domiciliu, a făcut cunoscut secretara sa, citată de AFP.
'Vaclav Havel se simte încă slăbit, rămâne la domiciliu şi nu participă la niciun eveniment public', a declarat presei Sabina Tancevova.
În vârstă de 74 de ani, Havel a petrecut câteva zile într-o staţiune termală după ieşirea din spital, iar în prezent este îngrijit la domiciliu, sub supravegherea medicilor şi infirmierelor care se ocupă de el împreună cu soţia sa, actriţa cehă Dagmar Havlova.
Secretara sa a menţionat că fostul şef al statului intenţionează în continuare ca, în a doua jumătate a lunii iulie, să se instaleze în casa de vacanţă din nordul ţării.
O pneumonie prost tratată în închisoare, la începutul anilor 1980, şi un cancer pulmonar se află la originea numeroaselor probleme de sănătate cu care se confruntă Vaclav Havel, erou al 'revoluţiei de catifea', preşedinte al Cehoslovaciei din 1989 şi apoi al Republicii Cehe între 1993 şi 2003.
După ieşirea din spital, în martie, Havel a asistat totuşi, la Praga, la premiera filmului său 'Odcházeni' (La plecare) în care este prezentată istoria unui cancelar aflat pe punctul de a pleca de la putere şi care vede dintr-o dată cum lumea sa se prăbuşeşte, iar anturajul îl trădează.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epuizat de boală, Haclav Havel se odihneşte în casa lui de vacanţă Dramaturgul şi fostul preşedinte ceh Vaclav Havel, obosit din cauza afecţiunii pulmonare de care suferă, a plecat, luni, să se odihnească în casa de vacanţă pe care o deţine în localitatea Hradecek, situată în nordul ţării, a anunţat, marţi, la Praga, secretara sa, citată de AFP.
Mureş: Cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, depistate zilnic la Clinica de Pneumologie Coordonatoarea Centrului STOP FUMAT din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Corina Mărginean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Clinica de Pneumologie din Târgu Mureş sunt depistate zilnic cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, la vârste tot mai tinere, situaţie care...
Dr.Florin Mihălţan: 85% dintre pacienţii ce ajung la medic suferă de BPOC sau alte afecţiuni pulmonare Aproximativ 85% dintre persoanele ce ajung la medic suferă de BPOC, astm sau alte afecţiuni pulmonare, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan.
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...
GIOTRIF® (afatinib) aprobat în Europa pentru pacienții cu cancer pulmonar cu mutații EGFR De acum, pacienții din Uniunea Europeană cu diagnostic de cancer pulmonar cu mutații EGFR pot beneficia de o nouă opțiune de tratament țintit, și anume GIOTRIF®, primul blocant ireversibil al familiei ErbB
Fostul preşedinte brazilian Lula spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare uşoare Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care urmează în prezent un tratament pentru un cancer de laringe, a fost spitalizat duminică la Sao Paolo, prezentând simptome de febră din cauza unei 'infecţii pulmonare' uşoare, a anunţat spitalul siriano-libanez din oraş.