Cele mai citite
 


Vaslui: Infecţii intraspitaliceşti în unităţile sanitare din judeţ
marţi, 12 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 58 de infecţii intraspitaliceşti au fost înregistrate, în acest an, în cele şapte spitale din judeţul Vaslui.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că cele mai multe infecţii intraspitaliceşti au avut drept cauze nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile sanitare şi sterilizarea necorespunzătoare a instrumentarului medical.
'Peste 75% din infecţiile apărute la pacienţi în perioada cât au fost internaţi au fost raportate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde, în primul trimestru din acest an, s-au înregistrat 44 din cele 58 de infecţii nosocomiale consemnate la nivelul judeţului Vaslui. Cele mai multe cazuri de astfel de infecţii au apărut în secţiile de pediatrie şi neurologie, secţii ale căror circuite, de altfel, se intersectează', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Luminiţa Costache, medic şef în cadrul DSP Vaslui. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Aproximativ 100 de infecţii nosocomiale au fost înregistrate în spitale Aproape 100 de pacienţi internaţi în prima jumătate a acestui an în spitalele din judeţ au contactat infecţii nosocomiale pe perioada cât au stat internaţi.
Vaslui: Zeci de infecţii nosocomiale în spitalele vasluiene Lipsa igienei din unităţile sanitare vasluiene a dus la apariţia a zeci de infecţii nosocomiale, numai în cursul anului trecut fiind raportate aproape 70 de astfel de situaţii.
Vaslui: Secţia de Pediatrie a SJU este un pericol pentru pacienţi, potrivit DSP Copiii internaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nu sunt în siguranţă, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...