Cele mai citite
 


Caraş-Severin: S-au epuizat fondurile pentru insulină
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a epuizat fondurile alocate pentru întreg anul, în cadrul Programului naţional de diabet, ceea ce pune în pericol viaţa celor care suferă de această boală.
În momentul de faţă, o singură farmacie din Caraş-Severin mai eliberează, din stocurile existente, insulină, vitală pentru bolnavii de diabet.
Încă de la începutul lunii trecute, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin nu mai are niciun leu la dispoziţie pentru asigurarea insulinei.
'Bugetul alocat prin Programul naţional de diabet a fost epuizat. Situaţia nu este singulară, asemenea cazuri înregistrându-se şi în alte judeţe din ţară. Singura modalitate pentru a putea continua eliberarea de medicamente pentru această boală o reprezintă o viitoare rectificare bugetară', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Mirela Zeman, director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin.
În cazul în care nu vor fi suplimentate fondurile, bolnavii sunt, practic, condamnaţi la moarte. Majoritatea dintre ei sunt pensionari şi nu îşi pot permite să cumpere insulină, în condiţiile în care un singur cartuş costă 50 lei.
'Un cartuş cu insulină îi ajunge unui bolnav, maximum trei, patru zile, iar dacă nu îşi face insulina, nu ar mai putea mânca nimic, pentru a nu ajunge să intre în comă hiperglicemică. Pentru că asta înseamnă întreruperea insulinei. Noi îi ajutăm cât putem pe bolnavi, însă, situaţia nu mai poate continua. Suntem în această situaţie de trei săptămâni', a precizat, la rândul său, Caius Diaconescu, medic diabetolog.
În Caraş-Severin sunt peste 8.000 de bolnavi de diabet, dintre care aproape jumătate sunt dependenţi de insulină. AGERPRES/(A.S. - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Nou preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin este Tudoriţa Nicula, preşedinta filialei judeţene a femeilor social-democrate.
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Caraş-Severin: Farmaciştii sunt nemulţumiţi de întârzierea cu care le sunt plătite serviciile Întârzierile cu care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin efectuează plăţile pentru reţetele compensate şi concurenţa neloială din partea lanţurilor farmaceutice de pe piaţă ar putea duce la falimentarea farmaciilor de cartier, a avertizat Colegiul Farmaciştilor din judeţ.
Caraş-Severin: Peste 50 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase Directorul Relaţii contractuale din Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin, Mirela Zeman, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Reşiţa, că la nivelul judeţului 51 de persoane au refuzat să-şi ridice cardurile electronice de sănătate, majoritatea din motive religioase.
Caraş-Severin: Singura clinică de recuperare neuromotorie riscă să-şi închidă porţile Finanţarea unităţilor medicale din bugetul public a generat, la Reşiţa, un conflict între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin şi Asociaţia de Binefacere Pro Vitam, singura clinică de recuperare neuromotorie din judeţ.
Caraş-Severin: Peste 20.000 de carduri de sănătate au fost returnate către CJAS Peste 20.000 de carduri naţionale de sănătate au fost returnate de Poştă, la nivelul judeţului Caraş-Severin, către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri, la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, directorul medical al CJAS...