Cele mai citite
 


Crizele cardiace, mai grave dimineaţa decât seara (studiu)
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Când infarctul se produce dimineaţa, leziunile cardiace sunt mai întinse decât în cazul în care criza cardiacă are loc seara, este concluzia cercetătorilor spanioli care au realizat un studiu. Rezultatele acestuia sunt publicate în revista de specialitate 'Heart' şi citate de site-ul passionsante.be.

Potrivit autorilor studiului, explicaţia ar fi că ceasul biologic intervine în procesul de vascularizare şi reglare a ritmului cardiac. Prin urmare, impactul unei crize cardiace nu este acelaşi, ci diferă în funcţie de momentul zilei în care apare criza. Datorită acestei descoperiri, cercetătorii speră să contribuie la întărirea eficienţei tratamentelor.

Pentru a evalua amploarea efectelor asupra inimii, ei au măsurat ponderea unei enzime - revelatoare pentru gravitatea infarctului - în circulaţia sanguină la circa 800 de pacienţi care făcuseră infarct. S-a dovedit că persoanele cele mai afectate au fost cele care au avut criza cardiacă între orele şase dimineaţa şi prânz, ponderea enzimei fiind cu 21% mai mare decât la cele care au fost victime ale crizei între orele 18 şi miezul nopţii, încheie passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă (studiu) Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă, lucru care constituie o veste proastă în contextul actual. Pierderea locului de muncă ar putea mări riscul de criză cardiacă, arată un studiu publicat în revista 'Archives of International Medecine' şi menţionat de huffingtonpost...
Relaţii foarte bune cu vecinii pentru reducerea riscului de criză cardiacă (studiu) Relaţii bune de vecinătate şi o atmosferă de coeziune socială ar putea reduce riscul unei crize cardiace, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Michigan, publicat marţi în revista Journal of Epidemiology and Community Health şi preluat de AFP.
Prea multe ore suplimentare fac să crească riscul de criză cardiacă (studiu) Zilele de lucru prea lungi sunt considerate un risc major de criză cardiacă, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători de la University College din Londra pe circa 7.000 de funcţionari (cu vârste cuprinse între 39 şi 62 de ani, dintre care două treimi au fost bărbaţi, fără boli coronariene),...
Infectarea cu HIV creşte cu 50% riscul de infarct (studiu) Infectarea cu HIV, virusul care provoacă SIDA, sporeşte cu circa 50% riscul de criză cardiacă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 82.000 de persoane din SUA şi făcut public luni, care confirmă cercetări precedente, informează AFP.
Frica de moarte agravează crizele cardiace (studiu) Pacienţii care au avut o frică acută de moarte în timpul unui infarct s-au ales cu leziuni cardiace mai grave şi sunt mai expuşi riscului de recidivă. Criza cardiacă produce la victimă un stres intens. Totuşi, această intensitate este variabilă la fiecare, ca şi consecinţele, scrie site-ul passionsante...
Infarctul la femei, confundat frecvent cu crizele de anxietate Femeile au un risc mai mare decât bărbaţii de a-şi pierde viaţa în urma unui infarct miocardic din cauza unei proaste diagnosticări care pune situaţia de disconfort pe seama unei crize de anxietate, potrivit unui studiu canadian publicat luni, relatează AFP.