Cele mai citite
 


Fapt rarisim, o femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Le-au trebuit trei ani Juliei Grivenburg şi soţului ei, Todd, să conceapă un copil. Dar natura a decis să le joace o mică farsă: un al doilea copil a fost conceput la două săptămâni şi jumătate după primul, informează 7sur7.be.
Există doar o şansă la câteva milioane ca acest lucru să se întâmple. În lume, se cunosc doar 11 femei care să fi trecut printr-o poveste atât de ciudată. Julia a născut doi copii în aceeaşi zi, dar ei nu sunt totuşi gemeni. Fenomenul se numeşte superfetaţie.

Mama a declarat cotidianului britanic The Mirror: 'Să am un copil s-a dovedit în cele din urmă cel mai stresant moment din viaţa mea pentru că nimeni, nici chiar medicii, nu ştiau la ce să se aştepte. Se ştie că, odată însărcinată, nu mai poţi rămâne din nou. Eu sunt excepţia de la regulă.'

La ecografie, ginecologii au fost derutaţi de imaginile în care apăreau doi bebeluşi în două pungi diferite, unul fiind mai mare şi mai bine dezvoltat decât celălalt. Când medicul Juliei a înţeles despre ce era vorba, a considerat că 'vestea este incredibilă, ca şi cum ar fi fost o mare descoperire medicală. Dar Todd şi cu mine eram speriaţi pentru că n-aveam nicio idee despre ceea ce însemană pentru noi şi pentru copii', adaugă mama. Ea se întreba dacă nu are cumva vreo boală ciudată. A căutat pe internet şi a descoperit termenul 'superfetaţie'. După o sarcină stresantă, bebeluşii fiind programaţi să se nască pe 24 decembrie 2009 şi pe 14 ianuarie 2010, Julia a născut prin cezariană mult înaintea datelor prevăzute. Copiii ei s-au născut pe 2 decembrie 2009. Au aceeaşi dată de naştere, dar se consideră că au vârste diferite.

'Sunt încă mici, dar se poate spune că Jillian este mai mare. Hudson are două săptămâni întârziere în fapte şi gesturi faţă de fratele lui. Sunt gemeni şi nu sunt totuşi gemeni. Este o situaţie confuză', spun părinţii.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O afroamericană a născut în ultimii trei ani trei perechi de gemeni Danesha Couch, o afroamericană din Kansas City (SUA), a avut o primă pereche de gemeni în urmă cu doi ani. Atunci a născut doi băieţi, din care unul a murit în 2014, relatează miercuri 7sur7.be.
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
SUA: Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Naştere surpriză la Centrul Medical Unirea O abonată a Centrului Medical Unirea (CMU) - Enescu, din Capitală, însărcinată în 31 de săptămâni, a născut în condiţii spectaculoase.
Bebeluşi obezi încă înainte de naştere Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.