Cele mai citite
 


Ozonoterpia pentru discul intervertebral
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 6 aug /Agerpres/ - Departamentul de Imagistică al Spitalului Universitar din Capitală utilizează în premieră ozonoterapia pentru tratarea directă a discului intervertebral.

Dr. Bogdan Dorobăţ, specialist în cadrul departamentului, a declarat pentru AGERPRES că metoda este utilizată pentru tratarea herniei de disc mai ales la pacienţii de peste 60 de ani.

El a spus că prin acest tip de intervenţie nu se fac minuni, dar se obţine o ameliorare a suferinţei, posibilitatea mişcării coloanei şi diminuarea durerii care coboară pe picior.

"Sunt situaţii în care indicaţia intervenţiei chirugicale este clară de la început. Este vorba de cazurile în care hernia afectează mai mult de 50% din canalul medular sau sunt fragmente din disc şi atunci trebuie scoase prin intervenţie chirugicală. În general, ozonoterapia se aplică pentru afecţiunile lombare. Se face o singură intervenţie. Sunt însă situaţii când se face şi a doua intervenţie. În medie, tratăm aproximativ 3-4 pacienţi prin această metodă", explicat specialistul.


Dr. Dorobăţ a spus că metoda este practicată la spital de peste un an şi nu este costisitoare.

"Pacienţii cu hernie de disc, mai tineri, de 40-50 de ani pot fi trataţi prin trei modalităţi, hernia de disc mai mică prin tratament medicamentos plus fizioterapie dacă este cazul. Dacă nu răspunde la acest tratament atunci se încearcă nucleoplastia, metodă care constă în extragerea conţinutului discului pentru a-l mai decomprima şi a mai reduce volumul, încât să nu mai apese pe terminaţiile nervoase", a reliefat dr. Dorobăţ.

A treia modalitate este intervenţia chirugicală la care se apelează când celelalte două modalităţi nu dau rezultate, pentru cazurile grave. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
După operaţia de hernie de disc, regele Juan Carlos al Spaniei va rămâne în spital o săptămână Regele Juan Carlos al Spaniei va rămâne spitalizat vreme de o săptămână în urma operaţiei de hernie de disc suferite duminică, la clinica madrilenă La Milagrosa. Chirurgul care l-a operat, Manuel de la Torre, a precizat că şeful statului îşi revine foarte bine după operaţie şi că până la refacerea completă...
Comunicat de presă - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' Astăzi, 25 septembrie a.c., la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a 40-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie (SRC), eveniment ştiinţific cu participare internaţională, în cadrul căruia este organizat şi cel de-al 19-lea...
Lacunele României în studiul și terapia durerii, dezbătute la primul Congres Național de Durere - Iași, 30 mai-1 iunie 2013 Asociația de Algeziologie din România, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa" Iași și Houston NPA vă invită la Congres Național de Durere din România în cadrul Zilelor Medicamentului, Ed. XXII-a, eveniment care va avea loc la Iași, Hotel Traian, în perioada 30 mai-1 iunie...
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti precizează că are toate materialele şi medicamentele necesare răniţilor din Colectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a precizat, duminică, că deţine toate materialele sanitare şi medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cumpără materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vrea să achiziţioneze, printr-o procedură de licitaţie deschisă, materiale sanitare şi dezinfectanţi pentru chirurgie cardiovasculară, potrivit unui anunţ publicat sâmbătă în SEAP.
Spitalul Universitar: Doctorii SUUB pot efectua acte medicale în unităţile sanitare cu care au contract Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) precizează, într-o adresă transmisă IGPR - Serviciul de reţinere şi arestare preventivă, că medicii pot acorda consultaţii de diagnostic şi tratament în unităţile cu care au contract.