Cele mai citite
 


Mureş:Primarul Dorin Florea cere UDMR să susţină ideea înfiinţării unei regiuni cu capitala la Târgu Mureş
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că le-a solicitat liderilor UDMR, printr-o scrisoare, să susţină ideea înfiinţării unei regiuni de dezvoltare formate din judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu şi Braşov, care să aibă capitala la Târgu Mureş.
Florea a spus că le-a cerut liderilor UDMR să facă împreună lobby la nivel guvernamental, în interesul cetăţenilor din regiune, dar că deocamdată nu a primit un răspuns.
Liderul PDL a precizat că reorganizarea administrative-teritorială a României 'se va face oricum' şi că ar fi păcat să se piardă acest 'tempo', mai ales că municipiul Târgu Mureş deţine o serie de atuuri.
'La Târgu Mureş avem deja instituţii ce se comportă teritorial, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Centrul de Transfuzii, SMURD. Universitatea din Târgu Mureş poate fi deasupra a ceea ce există în regiune şi împreună cu Universitatea Tehnică din Braşov să fie foarte puternică, la fel ca Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Suntem în centrul ţării, vom fi la intersecţia a două autostrăzi, avem aeroport internaţional. Iar cel mai important element este lobby-ul politic pe care îl avem la ora actuală', a spus Florea.
În plus, susţine acesta, regiunea cu capitala la Târgu Mureş ar avea la bază atât elemente de afinitate a populaţiei, cât şi economice.
Singurul dezavantaj văzut de Dorin Florea în competiţia Târgu Mureşului cu Braşovul pentru a fi capitala regiunii este numărul populaţiei, însă a arătat că şi pentru acest aspect are o strategie.
Dorin Florea a afirmat că o variantă ar fi extinderea municipiului Târgu Mureş, prin înglobarea a nouă comune şi un oraş care se află în imediata apropiere, însă nu în urma unui referendum local, ci în baza unei decizii politice, care va trebui să se ia la nivel central.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laszlo Borbely: Târgu Mureş, capitala unei regiuni Mureş-Harghita-Covasna, eventual Bistriţa Năsăud sau Braşov Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, consideră că municipiul Târgu Mureş ar putea fi capitala unei regiuni formate din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, la care să se adauge eventual Bistriţa Năsăud sau Braşov, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de biroul de presă al acestuia...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
SCJU Târgu Mureş continuă programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Mureş a anunţat miercuri că va continua şi în acest an programul gratuit de screening pentru cancerul de col uterin, având disponibile peste 5.000 de teste pentru depistarea precoce a acestei afecţiuni.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.