Cele mai citite
 


Neamţ: A murit după ce a născut în spital doar în prezenţa moaşei
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 37 de ani, din Piatra Neamţ, a murit, sâmbăta trecută, la scurtă vreme după ce a născut în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, asistată doar de o moaşă, a declarat pentru AGERPRES doctorul Georgeta Vintea, medicul şef al maternităţii.
Nou-născutul a fost transferat la Spitalul de copii ''Sfânta Maria'' din Iaşi şi este în afara oricărui pericol.
Prima ipoteză a decesului mamei este embolia amniotică, însă cauza morţii va fi cunoscută abia peste două luni, atunci când vor sosi rezultatele necropsiei.
Pe de altă parte, conducerea spitalului a susţinut că în timp ce gravida năştea medicul de gardă se afla în sala de operaţii unde era programată o cezariană.
Gabriela Zanfir, managerul spitalului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că a fost deschisă o anchetă pentru a verifica dacă a fost respectat protocolul medical.
''Imediat după ce gravida a născut şi i s-a făcut rău, în sala de naşteri au fost chemaţi mai mulţi medici care au operat-o, însă femeia a decedat'', a precizat Gabriel Zanfir.
De asemenea, conducerea spitalului susţine că naşterea doar în prezenţa moaşei respectă normele medicale, în condiţiile în care, în România, profesia de moaşă este recunoscută.
Familia femeii a depus o plângere la Poliţie împotriva tuturor cadrelor medicale care au participat la naştere. Poliţiştii aşteaptă şi ei rezultatele necropsiei pentru a definitiva dosarul penal. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Neamţ: Un bărbat a decedat după ce a căzut de la etajul al treilea al Spitalului Judeţean de Urgenţă Un bărbat din comuna Agapia a murit, luni, după ce a căzut de la etajul al treilea al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.