Cele mai citite
 


Ouăle crude pot contribui la prevenirea cancerului
miercuri, 13 iulie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Afectiunile inimii, Oncologie
 

Două gălbenuşuri crude de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr, susţine un grup de experţi de la Universitatea Alberta din Canada, potrivit cărora ouăle de găină reprezintă o sursă bogată în antioxidanţi, care pot preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi a cancerului, relatează marţi portalul MedDaily.

În urma unei analize a gălbenuşului de ou, ei au constatat că acesta conţine doi aminoacizi - triptofanul şi tirozina - cu proprietăţi antioxidante deosebite.

Astfel, conform concluziei lor, două gălbenuşuri crude de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr mediu şi echivalează 25 de grame de afine.

Proprietăţile benefice ale ouălor se reduc la jumătate în cazul în care sunt fierte sau prăjite, iar prepararea lor la microunde diminuează şi mai mult efectul lor terapeutic.

În cadrul aceluiaşi studiu, oamenii de ştiinţă au identificat şi mecanismul de acţiune al proteinelor din ou. S-a dovedit că acestea trec printr-un proces de transformare sub influenţa enzimelor din stomac şi intestinul subţire şi favorizează producerea de peptide, acestea din urmă acţionând la fel ca mijloacele de scădere a tensiunii.

Studiul asupra beneficiilor ouălor nu s-a încheiat încă, în prezent, cercetătorii de la Universitatea Alberta încearcă să identifice întreaga gamă de antioxidanţi din ou.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
de Elisa
Buna seara! Rugamintea mea este sa-mi raspundeti la 1-3 intrebari scurte : tatal meu care are 81 ani si este hipertensiv poate sa consume oua de prepelita? Daca DA, cat timp? cate pe zi...inainte sau dupa masa?Mii de multumiri!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Omleta, micul dejun ideal (nutriţionişti englezi) Londra, 28 feb /Agerpres/ - Consumul regulat de anumite alimente dimineaţa oferă energie pentru întreaga zi şi ajută, totodată, la menţinerea sănătăţii. Experţi nutriţionişti londonezi consideră că omleta ar reprezenta micul dejun ideal, potrivit Daily Mail.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hrana pentru longevitate De multe ori auzim sau citim despre persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, ne minunăm şi ne gândim cum au reuşit acei oameni să ajungă la această vârstă.
Top alimente recomandate împotriva îmbătrânirii "Pentru a reduce riscurile unor boli, se recomandă limitarea sau chiar stoparea consumului de alcool şi a fumatului şi alegerea unor alimente cu înaltă valoare nutriţională, care asigură păstrarea organismului", afirmă Alexandra Dalu, medic şi nutriţionist anti-îmbătrânire.
Măsurile de austeritate au avut efecte catastrofale asupra sănătăţii oamenilor (studiu The Lancet) Berlin, 28 mar /Agarpres/ - Pe măsură ce criza monedei euro descreşte, se dovedeşte că politicile dure de austeritate puse în aplicare în statele membre ale UE în dificultate au provocat probleme grave de sănătate, aşa cum a dezvăluit miercuri un studiu publicat de revista medicală The Lancet. Bolile...
Consumul de carne procesată sporeşte riscul morţii premature /studiu/ Londra, 7 mar /Agerpres/- Consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată creşte riscul unei morţi premature, avertizează un studiu publicat joi de revista ştiinţifică BMC Medicine şi preluat de agenţia EFE.
Regimul vegetarian ar putea fi rău pentru inimă Beijing, 28 feb/Agerpres/ - Într-un studiu realizat recent de cercetători chinezi se arată că regimul vegetarian ar putea creşte riscurile unor boli cardiovasculare, ca şi formarea de cheaguri de sânge, scrie site-ul maxisciences.com.