Cele mai citite
 


Un copil "uriaş" a venit pe lume în Texas
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil "uriaş" cântărind 7,3 kilograme şi măsurând 61 de centimetri s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute la o maternitate din Texas, conform yahoo.news.
Cuplul Janet Johnson şi Michael Brown se poate mândri cu faptul că fiul lor, JaMichael Brown, poreclit deja "The Moose" (Elanul) născut la Centrul medical Good Shepherd din Longview, este cel mai mare nou-născut adus pe lume la această maternitate şi probabil din întregul stat Texas.

Un nou născut are în mod normal aproximativ 3,4 kilograme, iar micuţul "Elan" a avut la naştere greutatea echivalentă cu cea a unui copil de 6 luni.

Băiatul a fost născut prin cezariană, iar medicii se aşteptau să fie un copil mai mare, însă după naştere au fost chiar şi ei surprinşi.

Cel mai mare copil la naştere, conform Cărţii Recordurilor Guiness, a venit pe lume în Ohio în 1879 şi cântărea 10,7 kilograme. Mai recent, un nou-năcut poreclit "Gigantul", a venit pe lume în 2005 în Brazilia, cântărind 7,71 kilograme. Un alt copil "uriaş" a fost născut în Indonezia, în 2009, cântărind 8,7 kilograme şi stabilind recordul pentru această ţară.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Bacău : La maternitate s-a nascut un copil de peste 5 kg. În maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe/SJU/ Bacău a venit de lume un băiat care cântărea la naştere 5,12 kilograme.
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Prima naştere în Europa a unui copil în urma unei grefe de ţesut ovarian între surori gemene O grefă de ţesut ovarian între surori gemene, realizată în premieră medicală în Europa, la Bruxelles, i-a permis unei franţuzoaice sterile să aducă pe lume un copil, au anunţat medicii francezi de la un spital din Paris, transmite AFP.