Cele mai citite
 


Un număr de 58 de dosare, aprobate de comisia MS pentru Subprogramul de fertilizare in vitro
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a aprobat 58 de dosare, reprezentând 55% din totalul celor depuse pentru a fi incluse în programul naţional lansat în luna iunie, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă remis marţi.
În cursul lunii iunie s-au înregistrat la Ministerul Sănătăţii 106 dosare ale cuplurilor care s-au prezentat la unul dintre centrele incluse în program.
Dintre cele 48 de dosare respinse, 31 nu au întrunit criteriile de natură medicală iar 17 nu au întrunit criteriile de natură administrativă stabilite prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011 (lipsa din dosar a unor documente, de exemplu, declaraţii pe proprie răspundere, adeverinţă de asigurat etc.).
În termen de cinci zile, hotărârea comisiei va fi comunicată unităţilor sanitare la care cuplurile au depus dosarele pentru includerea în Subprogramul FIV/ET, urmând ca acestea să informeze, la rândul lor, cuplurile solicitante.
Ministerul Sănătăţii recomandă unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către MS, întrucât comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin ordinul amintit, se mai arată în comunicat. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a intrat în linie dreaptă Ministerul Sănătăţii a publicat vineri pe pagina sa de internet, pentru dezbatere publică, Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.
Finanţare pentru fertilizare in vitro pentru 134 de cupluri Ministerul Sănătăţii anunţă miercuri printr-un comunicat de presă că actuala Comisie pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a mai aprobat un număr de 134 de dosare din cele 180 de dosare noi depuse in cursul lunii iulie, iar de la debutul programului...
Ministerul Sănătăţii: Alte 138 de cupluri vor beneficia de finanţare pentru fertilizare in vitro Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea pentru încă 138 de cupluri care vor putea beneficia de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.
Aproximativ 800 de cupluri vor beneficia, de la 1 iunie, de programul MS de fertilizare in vitro Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii va începe, de la 1 iunie, primul program de fertilizare in vitro şi embriotransfer în scopul de a asigura fondurile necesare realizării procedurii de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul...
MS: 106 cupluri au optat, până la 30 iunie, pentru fertilizare in vitro şi embriotransfer Un număr de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru înscrierea în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer au fost depuse de unităţile sanitare la Ministerul Sănătăţii până la data de 30 iunie.
Peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro realizate prin programul Ministerului Sănătăţii Prin Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii (MS) au fost realizate până în prezent peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro.