Cele mai citite
 


Şeful Spitalului Judeţean Slobozia consideră demiterea sa 'politică'
luni, 29 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Agerpres

Slobozia - Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, Andrei Tron, demis luni de ministrul Sănătăţii, consideră decizia luată ca nejustificată, 'gravele nereguli' constatate în urma controlului inopinat fiind, în opinia sa, doar 'mărunţişuri care pot fi oricând demontate'.

Andrei Tron susţine că demiterea sa este una politică iar controlul efectuat de ministrul Sănătăţii a fost doar o 'făcătură'.

'Nu m-am născut manager şi nu am ţinut morţiş să fiu în această funcţie. Pentru mine, meseria de manager mi-a redus bugetul. Ca medic stomatolog, câştigam mai mult. Eu am fost rugat să ajut Spitalul de Urgenţă şi am făcut tot ce am putut. Toată această schimbare putea fi o chestie bărbătească. Putea să mi se spună direct că, odată cu schimbarea puterii, voi fi schimbat şi eu, dar nu să se vină aşa, cu preşedintele Consiliului Judeţean şi să se găsească nişte mărunţişuri care pot fi demontate imediat. Oricum, presimţeam că aşa se va întâmpla. Sigur, greşeli am făcut şi eu, dar nu atât de grave încât să se ajungă la o astfel de măsură' - a declarat, pentru AGERPRES, Andrei Tron.
Neregulile constatate în timpul controlului efectuat la Spitalul de Urgenţă din Slobozia erau legate de lipsa în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a anestezicelor şi a relaxantelor musculare, de faptul că funcţionarea computerului tomograf era programată numai dimineaţa iar la radiologie era prezentă doar o asistentă, în condiţiile în care spitalul dispune de trei medici.
În plus, comisia de control a constatat că aparatul de triaj nu se găsea în spaţiul de primire/triaj iar medicul care era de serviciu la radiologie nu a răspuns la telefon, fiind plecat din localitate.
Legat de aceste acuzaţii, Tron a ţinut să precizeze faptul că 'la UPU relaxantele musculare şi anestezicele nu se mai folosesc de foarte mult timp, fiind metode învechite, dar acestea există totuşi în spital şi se găsesc la secţia de anestezie terapie intensivă".
"Nu erau la UPU, fiindcă acolo este un singur medic şi nu poate să le ţină pe toate acolo. În rest, medicamentele erau şi nu ştiu de ce s-a pus accent pe problema aceasta. Singurul medic de la computerul tomograf, doctoriţa Isvoranu, se afla în concediu şi era plecată din localitate. Nu puteam să o oblig eu să vină din concediu. Avem un singur medic care are calificare, vine la solicitări iar aparatul funcţionează. La radiologie, avem un asistent permanent, pentru că aşa este de când lumea. Nu sunt chiar atât de multe solicitări încât să fie necesară prezenţa unui medic permanent acolo. Despre aparatul de triaj, acesta exista, dar asistentele nu au ştiut despre ce este vorba. Din punctul nostru de vedere, puteau să ceară pe cineva din conducere pentru explicaţiile de rigoare' - a explicat Andrei Tron.
Potrivit acestuia, neregulile constatate sunt 'mărunţişuri', realizările sale pe perioada cât a deţinut această funcţie fiind mai mult decât notabile.
'Anul acesta a fost primul an din ultimii 20 în care au fost angajaţi patru medici, la pneumologie, ginecologie, chirurgie şi cardiologie. Încheiem anul acesta cu o situaţie foarte bună din punct de vedere financiar. De asemenea, pentru prima oară în istoria acestui spital s-a înfiinţat un cabinet de stomatologie, conform legii, care va funcţiona permanent în cadrul UPU, am înfiinţat cabinetul de pneumologie, aveam de gând să înfiinţăm şi un cabinet de somnologie. Sunt multe care s-au făcut şi care se vor mai face, probabil, în viitor' - a adăugat Tron.
Pentru că se aştepta la o schimbare pe criterii politice, după cum a susţinut, Andrei Tron nu a dorit să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager susţinut acum două luni. De fapt, la concurs nu s-a prezentat nici un doritor în a prelua manageriatul spitalului.
'Nu m-am prezentat la concurs doar ca să mă stresez şi să mă demită apoi politic. Nu ştim cine va fi viitorul manager, depinde din ce zonă politică vine. Pentru că la concursul pentru ocuparea acestui post nu s-a prezentat nimeni. Sunt multe nume vehiculate, însă, pentru a ocupa acest post, ar trebui să aibă cursuri de management sanitar, facultate...' - a spus el. AGERPRES/(Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demiteri în sistemul sanitar Sursa: Agerpres Bucureşti - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a hotărât, luni, demiterea managerilor de la Spitalele Judeţene de Urgenţă din Giurgiu şi Slobozia.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
UPDATE Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost demis Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate managerială", a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care s-a deplasat la această unitate sanitară pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Managerul Spitalului 'Marie Curie' a fost demis Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi în conferinţă de presă că a semnat demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", dr. Gabriel Smarandache, motivând că acesta a avut un management defectuos.