Cele mai citite
 


Vertebroplastia, o metodă pentru vertebrele tasate
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza
 

Bucureşti, 6 aug /Agerpres/ - Vertebroplastia este o metodă practicată la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru tratarea tasării vertebrelor în special la pacientele cu osteoporoză, a declarat pentru AGERPRES dr. Bogdan Dorobăţ, specialist în imagistică.

Acesta a explicat că metoda constă în injectarea unui ciment special în corpul vertebral, indicaţia principală fiind în proporţie de 90%, pentru femeile aflate la menopauză, care suferă de tasare de vertebre.

"Se introduc 1-2 ace groase până în corpul vertebral şi, sub control radiologic, se introduce un ciment special. Este o consolidare mecanică. La câteva ore de la intervenţie se obţine o îmbunătăţire. O astfel de intervenţie costă între 500 şi 600 de euro, dar costurile sunt suportate prin program naţional", a precizat dr. Dorobăţ. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prevenirea osteoporozei Prevenirea permite reducerea cu 50% a riscurilor de fracturi asociate cu osteoporoza. Obiectivul principal consta in prevenirea fracturilor, dar si a durerilor de spate, cauzate de tasarea vertebrelor.
Cluj: Parteneriat privind construcţia celui mai mare spital universitar privat din România Cel mai mare spital universitar privat din România va fi construit la Cluj-Napoca, un parteneriat cu Grupul "Pelican" din Oradea, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi municipalitate fiind semnat, în acest scop, miercuri, la Cluj-Napoca.
Osteoporoza si boala artrozica se numara printre principalele cauze de morbiditate la persoanele varstnice Pentru a marca Ziua Mondiala a Osteoporozei, Ziua Mondiala a Menopauzei si Ziua International a Artritei, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, cu scopul de a discuta despre pericolul reprezentat...
Osteoporoza – un inamic silențios - Măsurați-vă masa osoasă după vârsta de 45 de ani! Osteoporoza este considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept o problemă de sănătate publică. Prevenția și diagnosticarea precoce a osteoporozei devin astfel o prioritate, în contextul în care OMS estimează că 15% dintre femeile cu vârste între 50-59 ani suferă de această afecțiune, iar procentul...
Osteoporoză: Suplimentele de calciu pot creşte riscul unui atac cardiac Suplimentele de calciu pe care le iau în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza şi preveni fracturile ar putea mări riscul de atac cardiac, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ), relevă AFP.
Imagistica joacă un rol foarte important în stabilirea diagnosticului Importanţa examenului imagistic pentru diagnostic este foarte mare, pentru unele diagnostice - accidentele vasculare ischemice sau hemoragice - fiind indicaţia de primă intenţie, a declarat pentru AGERPRES dr. Tudor Ciprut, director la Centrul Remedis din incinta Spitalului Militar Central.