Cele mai citite
 


UPDATE Prahova: Un avion de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbuşit în zona localităţii Şirna
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit marţi în zona localităţii prahovene Şirna, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu.
Unul dintre ocupanţi a murit pe loc iar al doilea va fi adus la spitalul Floreasca, având arsuri peste 60 la sută din suprafaţa corpului. El este intubat, stare sa fiind foarte gravă, a declarat, marţi, dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti-Ilfov.
În ultimii doi ani au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate avioane uşoare, soldate cu morţi şi răniţi.
Astfel, la 13 iunie 2011, un aparat de zbor de mici dimensiuni, închiriat de către un om de afaceri de la o companie de profil din Alba pentru o cursă Deva- Alba Iulia, a fost dat dispărut. A doua zi după incident avionul a fost găsit prăbuşit, iar pilotul mort, într-o pădure din apropierea comunei Baru din judeţul Hunedoara. Pilotul era un cetăţean german în vârstă de 47 de ani, despre care se presupune că s-ar fi sinucis.
La 19 mai 2011, un bărbat a murit, după ce s-a prăbuşit cu motodeltaplanul, lângă localitatea Scânteieşti, judeţul Galaţi, în apropierea poligonului militar de la Mălina. Poliţiştii de frontieră prezenţi la faţa locului au descoperit, ataşate pe lateralele deltaplanului, nişte poliţe din aluminiu, care prin balansare pot arunca la sol pachete cu ţigări.
La 5 octombrie 2009, un accident aviatic s-a produs pe Aeroportul Internaţional din Arad, în care a fost implicat un avion ultrauşor - un motodeltaplan -, aparţinând Aeroclubului României - filiala Arad şi pilotat de unul dintre sportivii clubului. La aterizare, motodeltaplanul s-a izbit de pistă. A fost distrus trenul de aterizare, iar aparatul a suferit câteva avarii. Pilotul, vinovat de producerea accidentului, a scăpat nevătămat.
La 30 septembrie 2009, un avion particular de mici dimensiuni, de tip IAR, s-a prăbuşit în lacul de la Brăteni, din comuna bistriţeană Sânmihaiu de Câmpie. Avionul a suferit o defecţiune tehnică la motor şi a aterizat cu botul în nămol, fiind afectată elicea. Cele două persoane care se aflau la bordul avionului au ieşit singure la mal.
La 28 august 2009, un avion uşor s-a prăbuşit pe aerodromul din localitatea buzoiană Costeşti, pilotul de 53 de ani pierzându-şi viaţa. Avionul aparţinea firmei 'Nicolae Panteliuc'' şi în cursul zilei a survolat de mai multe ori municipiul Buzău, aruncând fluturaşi pentru promovarea unui miting aviatic. Avionul a picat într-un unghi de 80 de grade în elice.
La 26 august 2009, un avion de mici dimensiuni, de agrement, având o persoană la bord, s-a prăbuşit la aeroclubul din Târgu Mureş, după ce pilotul a ratat decolarea. Pilotul, în vârstă de circa 50 de ani, a fost rănit, suferind multiple fracturi la nivelul feţei, dar şi o fractură la nivelul coloanei vertebrale.
La 6 iulie 2009, un planor al Aeroclubului Român, care efectua o cursă de antrenament, a aterizat de urgenţă în apropierea Aerodromului Clinceni, pilotul reuşind să se salveze.
La 3 iulie 2009, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma unui accident aviatic la aerodromul Clinceni, în care a fost implicat un aparat Festival ultrauşor, de agrement, aparţinând companiei Lux & Luce. La impactul cu solul, avionul a luat foc.
La 5 iunie 2009, un accident aviatic a avut loc pe aerodromul de la Clinceni, judeţul Ilfov: un avion Extra 300 L de mici dimensiuni, de înaltă acrobaţie, s-a prăbuşit în timp ce efectua un zbor de antrenament. Comandantul aerodromului din Clinceni, Mihai Dobre, şi-a pierdut viaţa. Acesta efectua un zbor de antrenament pentru mitingul aeronautic ce urma să fie organizat pe aerodrom la 6 iunie 2009. Aparatul s-a prăbuşit din cauza blocării unor comenzi, iar la impactul cu solul, aparatul a luat foc, fiind distrus în totalitate. Mitingul aeronautic a fost anulat. Avionul de acrobaţie Extra 300 L era unul dintre cele mai bune de pe piaţă.
La 5 aprilie 2009, un avion de mici dimensiuni, de tip CH 701 Stol, s-a prăbuşit pe un câmp situat în apropierea comunei arădene Şiria, la aproximativ 500 de metri de ultima casă, din cauza unei defecţiuni la motor. În avion se afla doar pilotul, care s-a ales cu contuzii uşoare. AGERPRES/(Ana Maria Toma, Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015 (cronologie) Şase persoane au fost rănite după ce un autocar de călători s-a răsturnat , la 22 noiembrie 2015, în apropierea oraşului Băile Herculane, pe DE 70. Traficul rutier a fost blocat în perimetrul afectat al DE 70.
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
Un mort şi un rănit în accidentul aviatic din Prahova O persoană a decedat, în urma impactului aparatului cu solul, iar alta a fost rănită grav, într-un accident aviatic produs marţi în localitatea Şirna, judeţul Prahova /sudul ţării/.
UPDATE Alba: Doi răniţi, într-un accident cu parapanta, la Rimetea Două persoane au fost rănite, duminică, la Rimetea, în Munţii Trascăului, într-un accident cu parapanta, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ''Unirea'' Alba.