Cele mai citite
 


Şoareci cu ficat uman pentru o mai bună testare a noilor medicamente
miercuri, 13 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat un ficat artificial ce poate fi transplantat şoarecilor şi le permite rozătoarelor să metabolizeze diferite medicamente la fel ca oamenii - asigurând o testare mai rapidă şi mai eficientă a noilor medicamente ce vor apărea pe piaţa, conform Associated Press.
Pentru a sintetiza acest ficat, cercetătorii au cultivat celule hepatocite umane într-un mediu controlat sub influenţa altor factori, aşa cum ar fi celulele epiteliale de şoareci. Apoi echipa de oameni de ştiinţă a implantat organul rezultat în cavitatea abdominală a şoarecilor, reuşind să reproducă multe dintre funcţiile hepatice umane.

Multe alte încercări de a obţine "şoareci umanizaţi" au avut rezultate neconcludente, însă de această dată, echipa MIT susţine că şoarecii care au primit grefe cu acest tip de ţesut hepatic sunt sănătoşi iar noul organ emulează foarte bine ficatul uman.

Aceste rezultate au aplicabilitate în industria farmaceutică, cobaii putând fi folosiţi pentru a testa noi medicamente dar şi pentru a monitoriza interacţiunile dintre mai multe tipuri de medicamente folosite concomitent, fără a fi nevoie să apeleze la subiecţi umani. De asemenea, prin folosirea acestor şoareci, cercetătorii vor putea să testeze cu mult mai multă acurateţe reacţiile metabolice şi nivelurile de toxicitate generate de anumite substanţe, fără a le testa pe oameni.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lipsa donatorilor de organe i-a determinat pe cercetatori sa construiasca ficati miniaturali din celule stem Cercetatorii japonezi au reusit sa creeze ficati miniaturali si functionali (lobi) din celule stem, in laborator;
Cancerul de colon: Oamenii de ştiinţă au reuşit să frâneze metastaza la şoareci Un grup de cercetători a reuşit să frâneze dezvoltarea cancerului de colon şi metastaza la ficat în cadrul unui experiment cu şoareci, folosind molecule sintetice, semnalează EFE.
Suc de roşii pentru eliminarea mai rapidă a alcoolului Se pare că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat. Cercetători japonezi de la două întreprinderi agroalimentare studiază de câţiva ani efectele consumului de fructe şi legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be.
Leziuni pe ficat au fost detectate la şoareci care au fost trimişi în spaţiul cosmic Şoarecii de laborator care au petrecut mai puţin de două săptămâni pe orbita terestră au prezentat leziuni hepatice la revenirea pe Pământ, suscitând nelinişte cu privire la posibilele efecte asupra oamenilor ale călătoriilor lungi în spaţiu, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista ştiinţifică...
Cercetători japonezi au creat un ficat plecând de la celule stem pluripotente Cercetători japonezi au creat un ficat plecând de la celule stem pluripotente umane (iPS), a anunţat vineri un cotidian nipon, experienţă care ar putea duce la realizarea de organe artificiale pentru cei care aşteaptă transplanturi.
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.