Cele mai citite
 


A murit cantautorul Cornel Fugaru
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cantautorul Cornel Fugaru a murit, miercuri, a declarat pentru AGERPRES prof dr. Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias, unitate unde artistul a fost internat pe 7 iulie.
"Astăzi, 13.07.2011, la ora 13:50, a încetat din viaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias" compozitorul Cornel Fugaru în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă", precizează un comunicat transmis AGERPRES de Spitalul Elias.
Compozitorul de muzică uşoară şi solistul vocal Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti.
A studiat la Conservatorul ''Ciprian Porumbescu'' din Bucureşti (1961-1966), începând să scrie muzică încă din timpul studenţiei. După absolvirea Conservatorului, a fost profesor la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1974).
A debutat în 1964, la Casa de cultură a sectorului 2 din Bucureşti, împreună cu formaţia Sincron pe care a fondat-o şi a condus-o (1964-1978). A întreprins turnee artistice în Polonia (1967, 1969, 1972), Israel (1970), URSS (1973), Chile (1984). A susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme şi a compus muzică pentru film. De asemenea, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară.
A compus peste 100 de melodii, multe dintre ele devenind şlagăre, a compus muzică de filme.
Pentru activitatea sa a fost distins cu numeroase premii, dintre care: Premiul al III-lea la Festivalul mondial al tineretului şi studenţilor de la Sofia (1968), Premiul juriului (1983), Premiul special al juriului (1985), Marele premiu (1986) la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, Premiul pentru cea mai bună orchestraţie la Festivalul ''Cântecele mării'' de la Rostok (1988), Premiul pentru muzică uşoară al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (2001).
A făcut parte din juriile unor concursuri de muzică uşoară (Eurovision, Festivalul ''Dan Spătaru'') etc.
A fost un foarte bun profesor, pregătind de ani la rând tineri şi copii pentru diferite concursuri de muzică uşoară. Împreună cu soţia sa, Mirela Fugaru, a iniţiat şi organizat Festivalul Internaţional ''Steaua de aur'' destinat copiilor şi adolescenţilor care încearcă să se lanseze interpretând melodii compuse special pentru cei mici.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Elias a cumpărat materiale pentru sterilizare de aproape 519.000 lei Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti a atribuit, pe 17 mai, trei contracte în valoare totală de aproape 519.000 de lei, prin care a cumpărat materiale pentru sterilizare, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 20 mai.
Spitalul Elias a iniţiat o procedură de licitaţie deschisă pentru a cumpăra dezinfectanţi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias vrea să achiziţioneze dezinfectanţi şi a iniţiat în acest sens o procedură de licitaţie deschisă, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 17 iulie.
Stagii de practică în ortopedie şi consiliere profesională pentru 150 de studenţi, la Spitalul Elias Spitalul Universitar de Urgenţă Elias va găzdui un program de stagii de practică în ortopedie şi consiliere profesională pentru 150 de studenţi la medicină, informează un comunicat transmis AGERPRES.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti precizează că are toate materialele şi medicamentele necesare răniţilor din Colectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a precizat, duminică, că deţine toate materialele sanitare şi medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Sergiu Nicolaescu, internat la spitalul Elias pentru o afecţiune digestivă cronică Regizorul Sergiu Nicolaescu este internat în Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias" pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale.
Comunicat de presă - Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' Premieră medicală pentru România - Primul Curs Internaţional de Artroscopie a şoldului