Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul de Recuperare 'Sf. Gheorghe', reabilitat cu fonduri europene
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani, aflat în subordinea Consiliului Local, a fost modernizat în baza unui proiect cu finanţare europeană.
Fondurile, în valoare de 4,2 milioane de lei, au fost atrase prin Programul Operaţional Regional Regio Nord-Est, destinaţia acestora fiind modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului.
În baza proiectului a fost reabilitat parterul unităţii medicale, care are o suprafaţă de 1.884 metri pătraţi, incluzând cabinetele medicale, laboratoarele, holurile şi grupurile sanitare. De asemenea, fondurile au permis achiziţia a 61 de echipamente medicale, pentru cabinetele de oftalmologie, cardiologie, ortopedie şi explorări funcţionale.
"E un spital fără datorii, e un spital care poate implementa foarte uşor reforma din domeniul sanitar. Nu sunt singurele investiţii pe care le facem la acest spital. De când am preluat noi acest spital am investit şi în baza de recuperare", a declarat, miercuri, în conferinţa de închidere a proiectului, primarul Cătălin Flutur.
Prin acest proiect, municipalitatea şi-a propus "creşterea calităţii serviciilor medicale", dar şi îmbunătăţirea imaginii Spitalului de Recuperare. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Alba: Spitalul din Abrud, reabilitat cu fonduri europene Spitalul din oraşul Abrud va beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă de peste un milion şi jumătate de lei pentru reabilitare şi modernizare, prin Programul Operaţional Regional.
Finanţare din fonduri europene pentru comunităţile locale din judeţul Satu Mare Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, a căror valoare totală se ridică la circa 2,5 milioane de euro, informează ministerul de resort.
Proiect: Contractul de finanţare pentru reabilitarea Spitalului Foişor, reziliat; sumele, restituite MDRAP Contractul de finanţare pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor" ar putea fi reziliat, iar sumele primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice restituite, conform unui proiect de hotărâre aflat...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.