Cele mai citite
 


Cele patru magazine real,- din Bucureşti comercializează produse dietetice fără gluten
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate cele patru magazine real,- din Bucureşti au început să comercializeze peste 50 de produse fără gluten (făină, pâine, pesmeţi, biscuiţi, prăjituri, cereale etc), urmând că în scurt timp întreaga gamă să se regăsească în cele 25 de magazine ale reţelei din România, se arată într-un comunicat al companiei.
Potrivit unui reprezentant al real,- Hypermarket România, gama de produse va fi completată în funcţie de opţiunile exprimate de clienţi.
În magazine, alimentele fără gluten sunt amplasate într-un raion amenajat special în zona destinată produselor Bio şi dietetice. Produsele fără gluten pentru copii se găsesc în raionul de hrană pentru copii şi sunt identificabile printr-o semnalizare specială la raft.
'Prin comercializarea produselor fără gluten, dorim să îi ajutăm, în special, pe părinţii care au copii diagnosticaţi cu intoleranţă la gluten, cărora ştim cât de greu le este să găsească alimentele potrivite şi necesare micuţilor lor', a spus Oana Dănălache, manager Categorie, real,-Hypermarket România.
Intoleranţa la gluten - numită şi boală celiacă, celiachie sau enteropatie glutenică - este o afecţiune digestivă cronică, localizată la nivelul intestinului subţire, de natură autoimună, care apare la persoanele cu o anumită predispoziţie genetică. Boala se poate manifestă la orice vârstă şi este declanşată de ingestia glutenului (proteină prezentă în majoritatea cerealelor, precum grâu, ovăz, orz, secară).
Singurele cereale care nu conţin gluten sunt orezul şi porumbul. Ingestia glutenului declanşează la nivel intestinal o secreţie de anticorpi, care determină reacţii inflamatorii ale mucoasei intestinale. Ca urmare, persoanele suferinde, deşi se hrănesc complet şi sănătos, prezintă simptome de malnutriţie. În plus, persoanele cu boala celiacă prezintă, deseori, şi alte afecţiuni, precum diabet zaharat de tip I (insulino-dependent) sau tiroidite autoimune.
real,- Hypermarket România a intrat pe piaţa de retail din România în martie 2006 şi operează la momentul actual 25 de magazine în 18 oraşe din ţara.AGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intoleranta la gluten - o lupta nesfarsita cu kilogramele in plus? Numita si boala celiaca sau chiar celiachie, intoleranta la gluten se declanseaza la cei predispusi genetic in urma consumului de gluten (in mare parte provenind din cereale) si face parte din randul bolilor autoimune, alaturi de lupus, sclerodermie si chiar diabetul de tip I. Chiar daca afecteaza doar...
Intoleranta la gluten Glutenul este termenul generic utilizat pentru definirea substantei proteice prezenta in boabele si faina cerealelor. In boala celiaca (sau sprue celiac), oamenii dezvolta un raspuns inflamator la gluten al sistemului imunitar care conduce la afectarea intestinului subtire, ceea ce impiedica absorbtia...
Ziua mondială a intoleranţei la gluten (boala celiacă) Ziua mondială a intoleranţei la gluten (boala celiacă) este marcată la 16 mai, începând din 2006, de către Association of European Coeliac Societies (AOECS), pentru a creştere gradul de informare asupra bolii, în vederea îmbunătăţirii ratelor de diagnostic.
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
Oameni de ştiinţă australieni au creat în premieră mondială berea din orz fără gluten Iubitorii de bere care au intoleranţă la gluten nu mai trebuie să se teamă atunci când doresc să consume această băutură, după ce oamenii de ştiinţă australieni au anunţat vineri crearea unei beri fără gluten, informează agenţia Xinhua.
Ziua intoleranţei la gluten, marcată prin seminarii, informări şi testări gratuite Ziua internaţională a intoleranţei la gluten va fi marcată vineri şi sâmbătă prin seminarii, informări, dar şi testări gratuite organizate de Centrul de Management pentru această afecţiune din cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului 'Alfred Rusescu' şi Asociaţia Română pentru Intoleranţă...