Cele mai citite
 


Test de confirmare a virusului A/H1N1
joi, 6 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 6 aug /Agerpres/ - Centrul Medical Unirea oferă, începând cu luna august, în premieră pe piaţa clinicilor private din România, posibilitatea realizării testului de confirmare a virusului A/H1N1 (virusul gripei noi ).

„Suntem prima clinică privată care oferă acest serviciu. Iniţial, se realizează un test standard pentru virusul gripal A, iar, în cazul în care rezultatul este pozitiv, se trece la un test specific de confirmare pentru subtipul H1N1. Terapia trebuie instituită în primele 36 – 48 de ore de la debutul infecţiei deoarece eficienţa ei se reduce progresiv dacă se aplică în cursul evoluţiei bolii”, a declarat Dr. Bogdanka Militescu.

În cazul în care este identificat virusul A/H1N1, pacientul va fi supus unui tratament antiviral care durează cinci zile. Tratamentul cu inhibitori ai neuraminidazei, cum sunt Oseltamivir-ul sau Zanamivir-ul se aplică persoanelor care au intrat în contact direct cu persoane infectate precum şi pacienţilor care prezintă simptomele gripei după revenirea din vacanţă.

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, simptomele produse în 2009 de virusul gripei noi A/H1N1 la om sunt asemănătoare cu simptomele gripale obişnuite. Pacientul prezintă febră, tuse, dureri de gât şi musculare, dureri de cap, frisoane şi astenie. Izbucnirea epidemică din acest an a arătat un procent ridicat de pacienţi care au prezentat diaree şi vărsături.

Testul, rezultat al colaborării CMU cu Synlab, un laborator de renume din Germania, este disponibil la preţul de 680 de lei. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ungaria va produce un test rapid de depistare a virusului A/H1N1 Budapesta, 4 aug /Agerpres/ - Compania Diagon Ltd din Ungaria va prezenta un test rapid pentru depistarea în decurs de aproximativ două ore a prezenţei virusului A/H1N1 în cadrul unei conferinţe de presă la ce va avea loc la 6 august, informează MTI.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...
Ex-premierul irlandez Garrett Fitzgerald şi-a transformat vacanţa în Franţa în concediu medical Lyon /Franţa/, 8 aug /Agerpres/ - 20 de irlandezi, între care şi fostul premier Garrett Fitzgerald, au fost izolaţi sâmbătă, într-un castel din Auvergne, unde îşi petreceau vacanţa în familie, după ce câţiva dintre ei au prezentat simptome de contaminare cu virusul A(H1N1), informează AFP, citând surse...
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.