Cele mai citite
 


City-train pentru turişti pus în funcţiune în staţiunea Covasna
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria oraşului Covasna a pus în funcţiune, miercuri, un trenuleţ pentru turişti, cumpărat cu 400.000 de lei.
Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat pentru AGERPRES că trenuleţul, compus dintr-o locomotivă şi două vagoane, a fost cumpărat prin licitaţie din banii adunaţi din taxa de staţiune plătită anul trecut de turişti.
Trenuleţul va fi folosit pentru plimbarea turiştilor prin staţiune, dar şi în afara acesteia, acolo unde există obiective ce merită vizitate, cum ar fi "Valea Zânelor" din Voineşti.
În traseu vor fi cuprinse pe viitor şi comuna Zagon, localitatea natală a fostei campioane olimpice la gimnastică Ecaterina Szabo, şi satul Chiuruş, unde în urmă cu circa 200 de ani s-a născut Korosi Csoma Sandor, creatorul primului dicţionar englez-tibetan din lume.
Anul trecut, Consiliul local Covasna a încasat aproape 650.000 de lei din taxa de staţiune de un leu pe zi percepută turiştilor care s-au cazat în hotelurile şi pensiunile din zonă.
Lorincz Zsigmond a admis că cea mai mare parte a banilor obţinuţi din taxa de staţiune provin de la pensionarii veniţi cu bilete la odihnă şi tratament, de aceea şi-a propus ca pe viitor să dezvolte infrastructura astfel încât staţiunea Covasna să devină atractivă şi pentru alte categorii sociale.
"Ţintim oamenii cu potenţial financiar, de aceea printre obiectivele noastre se numără construirea unui centru wellness, cu bazin de înot exterior, piscină interioară, bază de tratament cu apă minerală, precum şi un teren de bowling", a declarat primarul, care a adăugat că doreşte, totodată, să ridice nivelul pârâului din localitate cu aproximativ un metru pentru ca turiştii să se poată plimba cu bărci şi hidrobiciclete.
Tot pentru turişti, autorităţile locale au pus în funcţiune şi nouă ricşe cumpărate cu 15.000 de euro.
Staţiunea Covasna este renumită datorită bogatelor resurse de apă minerală, dar şi a mofetelor (emanaţii naturale de bioxid de carbon), recomandate în special în tratamentul bolilor cardiovasculare şi circulatorii. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Banii încasaţi din taxa de staţiune, folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi Primăria Covasna a încasat anul trecut 800.000 de lei din taxa de staţiune, iar banii au fost folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi.
Covasna: Staţiunea Malnaş-Băi va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic Staţiunea Malnaş-Băi, renumită pe vremuri datorită mofetelor şi apelor minerale cu proprietăţi curative, va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic, după aproape un deceniu în care a fost lăsată în paragină.
Covasna: Centrul de wellness şi mocaniţa, priorităţile anului în staţiunea Covasna Construirea unui centru de wellness şi reabilitarea traseului mocăniţei cu aburi sunt principalele priorităţi ale autorităţilor locale din staţiunea Covasna în anul 2012.
Covasna: Sezonul balnear începe mai devreme cu o lună în staţiunea Covasna Sezonul balnear se redeschide mai repede cu o lună în staţiunea Covasna, printre primele hoteluri care au lansat oferte către turişti numărându-se hotelul 'Dacia', aflat în patrimoniul Casei Naţionale de Pensii.
CCI Covasna: Scăderea numărului biletelor de odihnă şi tratament va afecta turismul balnear Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna consideră că decizia Guvernului de a reduce numărul biletelor de odihnă şi tratament în staţiunile balneare este greşită, deoarece va avea un impact negativ atât asupra turismului, cât şi a sănătăţii oamenilor.
Covasna: Herman Rosner (CCI) crede că staţiunea Covasna merită un "Măr de aur" Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna Herman Rosner consideră că staţiunea Covasna merită să primească în acest an premiul 'Mărul de aur', conferit de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) drept recunoaştere a eforturilor de promovare şi creştere...