Cele mai citite
 


Cluj: Spectacolul "Doctor fără voie" de Moliere, de Ziua Naţională a Franţei, la Cercul Militar
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercul Militar din Cluj-Napoca va găzdui, joi, 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei, spectacolul cu piesa "Doctor fără voie" de Moliere (1622-1673) - unul dintre marii maeştri ai satirei comice - susţinut de trupa de teatru "Thalia" din Gilău.
Eroul piesei, Sganarelle, ajunge să fie luat drept un doctor faimos în urma unei farse puse la cale de soţia sa. Piesa este o satiră la adresa doctorilor savanţi din vremea lui Moliere, care le explicau pacienţilor, în termeni preţioşi, în limba latină, pe care adesea îi inventau, de ce boală suferă.
Rolul lui Sganarelle este interpretat de Marian Orbulescu, Oana Creţ este Lucinde, iar Claudiu Ignat - Leandre. Regia este semnată de Virgil Mureşan, iar costumele sunt create de tinerii Livia Viziteu şi Gabriel Csapo.
Trupa de teatru "Thalia" este formată din actori amatori din comuna Gilău şi a fost constituită în februarie 2010, an în care a obţinut locul al III-lea la Festivalul de Satiră şi Umor "Constantin Tănase" de la Vaslui. Membrii trupei fac parte şi din cunoscutul ansamblu folcloric "Cununa Apusenilor".
În 1975, spectacolul cu public "Doctor fără voie" de Moliere, înregistrat, în direct, pentru Teatrul Naţional de Televiziune, la Cercul Militar din Bucureşti, avându-i în distribuţie pe prestigioşii actori Amza Pellea, Ileana Stana Ionescu, Ion Lucian, Tamara Buciuceanu, Marian Hudac, Ştefan Tapalagă, Mihai Mălaimare, Mihai Fotino şi Matei Alexandru, în regia lui Cornel Popa, s-a bucurat de un extraordinar succes. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: În premieră naţională, limba unui pacient este înlocuită cu o bucată de piept O echipă de la Clinica de chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca a realizat, miercuri, o operaţie în premieră naţională, de scoatere a limbii unui pacient şi de înlocuire a acesteia cu un muşchi de pe piept.
Cluj: Roboţelul Probo a început terapia cu copiii autişti Cluj-Napoca, 5 ian /Agerpres/ - O nouă metodă de ameliorare a condiţiilor de viaţă ale persoanelor care suferă de tulburări din spectrul autist, cu ajutorul unui roboţel de culoare verde, cu faţă de elefănţel, a început să fie studiată miercuri, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetători belgieni şi români...
Liderul Sanitas Cluj: Deficitul de personal este accentuat de pacienţii care vin la spitale din alte judeţe Greva de avertisment a Federaţiei Sanitas s-a desfăşurat, în Cluj fără incidente majore, însă liderul de sindicat din acest judeţ susţine că deficitul de personal este atât de mare, încât angajaţii se află practic într-o permanentă stare de grevă de avertisment.
Pacienta din Cluj internată la Spitalul de Arşi este în continuare ventilată mecanic Pacienta din Cluj-Napoca adusă duminică la Spitalul de Arşi din Bucureşti este în continuare intubată, ventilată mecanic, iar prognosticul rămâne rezervat, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea.
Cluj: Profesori de la UMF din Cluj-Napoca şi Viena au discutat despre competenţele profesionale în educaţie Profesorii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi directorul Departamentului de Educaţie Medicală al Universităţii de Medicină din Viena, prof. univ. dr. Richard Maerz, au discutat, în aceste zile, la Cluj-Napoca, despre perfecţionarea competenţelor profesionale în educaţie...
Cluj: Universitatea Babeş-Bolyai a împlinit 95 de ani Universitatea Babeş-Bolyai împlineşte săptămâna aceasta 95 de ani de învăţământ universitar românesc, la începutul lunii noiembrie 1919 având loc inaugurarea primei instituţii de învăţământ superior românesc din Transilvania, momentul fiind rememorat de profesorul Ovidiu Ghitta, decanul Facultăţii de...