Cele mai citite
 


Hugo Chavez va face, probabil, chimioterapie
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a recunoscut miercuri pentru prima dată că s-ar putea să aibă nevoie de chimioterapie sau radioterapie după operaţia de extirpare a unei tumori maligne suferite la Havana, anunţă biroul prezidenţial, potrivit AFP.
Starea de sănătate a liderului socialist în vârstă de 56 de ani a fost învăluită în mister din momentul în care a plecat, luna trecută, în Cuba pentru tratament medical.
Apropiaţii lui Chavez insistă asupra faptului că acesta se află în stadiul de recuperare după o intervenţie chirurgicală, însă o sursă apropiată grupului de medici care l-a avut în grijă susţine că preşedintele venezuelean va trebuie să urmeze un îndelungat tratament chimioterapeutic pentru a evita reapariţia cancerului de colon.
'Mă aflu în stadiul al doilea al bolii, iar în prezent fiecare organ în parte este examinat. Nu pot să dau mai multe detalii', a declarat Chavez pentru televiziunea de stat.
Biroul prezidenţial a anunţat că este posibil ca următorul stadiu al tratamentului să implice chimioterapia şi radioterapia.
Deşi prin revenirea în ţară Chavez şi-a reafirmat controlul politic în Venezuela, din cauza stării lui de sănătate mulţi au pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a guverna în continuare sau de a candida la prezidenţialele din 2012. 'Nici colonul, nici stomacul meu nu sunt făcute bucăţi. Să trăiască viaţa! Vom lupta împotriva tuturor formelor de cancer, cele produse de capitalism', a declarat miercuri Chavez înainte de a începe tratamentul de recuperare.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori gigant O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au realizat, joi, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori gigant, pentru care a fost necesară scoaterea organelor pelviene ale pacientului, un bărbat de 58 de ani.
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Terapiile combinate reduc recurenţa cancerului de sân (studiu) O chimioterapie combinată cu o terapie focalizată, după o intervenţie chirurgicală, pot reduce riscul reapariţiei unui anumit tip de cancer la sân, susţine un studiu clinic publicat miercuri şi citat de AFP.
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.
Caraş-Severin: Prima intervenţie chirurgicală din Reşiţa prin laparoscopie urologică La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.