Cele mai citite
 


Hunedoara: Investigaţii RMN la spitalul orăşenesc din Haţeg
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un aparat de investigaţii cu rezonanţă magnetică (RMN) a fost pus în funcţiune la spitalul orăşenesc din Haţeg, după trei ani în care echipamentele medicale au fost păstrate sigilate deoarece nu au existat fondurile necesare pentru montarea unor dispozitive de răcire.
''De la bugetul local au fost investiţi aproape 100.000 de euro pentru ca acest echipament medical să poată fi pus în funcţiune. Avem deja un medic specialist care lucrează cu acest aparat, iar în următoarea perioadă, un al doilea medic va efectua specializarea în domeniu. Dorim ca aparatul RMN să poată fi folosit la capacitate maximă, inclusiv după-amiaza sau în Urgenţă'', a declarat miercuri primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.
El a menţionat că autorităţile locale vor continua investiţiile în domeniul sănătăţii publice, următorul obiectiv fiind reabilitarea policlinicii din cadrul spitalului. Finanţarea lucrărilor de modernizare este asigurată printr-un proiect în valoare de 5,6 milioane lei câştigat de Primăria Haţeg în cadrul Programului Operaţional Regional.
Spitalul din Haţeg s-a aflat, până în luna martie, pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni. În urma memoriilor adresate ministerului de resort, dar şi a unor proteste desfăşurate în faţa spitalului, decizia de schimbare a profilului unităţii medicale a fost modificată.
Autorităţile au estimat că de serviciile spitalului beneficiază 45.000 de oameni care trăiesc în Ţara Haţegului, unitatea sanitară fiind singura între Deva şi Petroşani, pe o rază de 100 de kilometri. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Primele investigaţii RMN la SJU Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va efectua în luna martie primele investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN), potrivit directorului medical al unităţii spitaliceşti, medicul Cătălin Pătru.
Hunedoara: Urgenţa spitalului din Haţeg a fost reabilitată cu fonduri de la bugetul local Compartimentul de Primire a Urgenţelor (CPU) de la spitalul din oraşul Haţeg a fost reabilitat complet în urma unei investiţii în valoare de 500.000 de lei, banii fiind asiguraţi de la bugetul local al primăriei.
Sălaj: Investii de şase milioane de lei în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va fi dotat, în premieră, cu un aparat pentru Investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), dar şi cu altă aparatură medicală de înaltă performanţă, consilierii judeţeni din Sălaj aprobând în acest sens, joi, în cadrul şedinţei ordinare lunare, majorarea bugetului...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.