Cele mai citite
 


Hyundai va dona, în 2011, zece clinici mobile pentru ajutorarea unor ţări din Africa
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hyundai Motor Company a anunţat, miercuri, că va dona în 2011 zece clinici mobile către cinci state africane, în cadrul campaniei de Responsabilitate Socială Corporatistă /CSR/, 'Moving the World Together', potrivit unui comunicat de presă al Hyundai Auto România, reprezentantul mărcii sud-coreene pe plan local.
Clinicile mobile, dotate cu aparatură pentru medicină internă şi raze-X, au fost special transformate pentru a face faţă drumurilor şi condiţiilor dificile din ţările vizate. În acest sens, clinicile mobile au fost dezvoltate pe vehicule Hyundai cu tracţiune 4x4 (HD120, şasiu GVW 12,520kg) şi deţin suspensii cu pernă de aer pentru a proteja echipamentul medical fragil, ce este operat exclusiv prin propria energie furnizată.
  Începând cu Etiopia, un total de 10 clinici mobile vor fi donate în acest an către Republica Democrată Congo, Nigeria, Ghana şi Rwanda). Fiecare stat va primi câte două clinici mobile, dintre care una dotată pentru medicină internă şi o alta pentru investigaţii cu aparate digitale cu raze X.
Clinicile vor fi operate în parteneriat cu Korea Foundation for International Healthcare, guvernele locale, clinici locale şi ONG-uri.
Pe lângă donaţia vehiculelor, 60 de studenţi universitari din programul 'Happy Move Global Youth Volunteers' vor depune muncă voluntară la Addis Ababa, în Etiopia, în perioada 5-16 iulie, perioadă în care vor oferi consultaţii şi îngrijire medicală gratuită, în colaborare cu Open Doctors Society of Korea, şi vor ajuta la instalarea toaletelor publice pentru un mediu mai igienic, în parteneriat cu Habitat for Humanity International.  
De la înfiinţarea sa în iulie 2008, 'Happy Move Global Youth Volunteers' a selectat 500 de studenţi universitari voluntari în fiecare vară şi iarnă, ce au derulat programe în diferite ţări, precum: India, Brazilia, China, Slovacia, Turcia, Egipt şi Filipine.
Pe lista proiectelor din 2011 derulate de către voluntarii selectaţi se mai află construirea unor biblioteci pentru copii şi renovarea unor grădiniţe în Thailanda, dar şi prevenirea deşertificării în Mongolia, în cadrul proiectului Hyundai Green Zone, construcţia de case şi oferirea de servicii medicale gratuite în India, dar şi participarea la schimburi culturale în Brazilia.    
Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai pe plan local din anul 1994 şi aduce pe piaţa naţională 12 modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale uşoare. Fondata în anul 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.AGERPRES/(AS-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.
Echipă de studenţi la medicină voluntari în Delta Dunării O echipă de voluntari formată din 12 studenţi medicinişti împreună cu trei medici va ajunge în comuna Sfântul Gheorghe şi satul Periprava din Delta Dunării, în perioada 15-21 iulie, pentru a evalua şi a informa localnicii despre starea lor de sănătate, se arată într-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES...
România va ajuta Turcia cu 100 de corturi; 100 de răniţi şi mutilaţi din Libia trataţi în România România va ajuta Turcia cu 100 de corturi, în valoare de 250.000 de lei, iar 100 de răniţi sau mutilaţi din Libia, triaţi în ţara din Africa de medicii români, vor fi trataţi în spitalele din România, a decis joi Executivul, reunit în şedinţă specială
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Manuel Costescu: România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii România s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovaţie în IT şi în medicină, susţine secretarul de stat Manuel Costescu, şeful Departamentului...