Cele mai citite
 


Nivelul de malnutriţie al copiilor din Somalia, cel mai ridicat din lume /Crucea Roşie/
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nivelul de malnutriţie severă al copiilor din Somalia aproape că s-a dublat din martie şi este în prezent cel mai ridicat din lume în ţara confruntată cu decenii de violenţe şi actualmente cu o secetă foarte gravă, a avertizat miercuri Crucea Roşie, citată de France Presse.
'Starea nutriţională a copiilor sub cinci ani din centrul şi sudul Somaliei este foarte îngrijorătoare', a explicat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ într-un comunicat. 'Nivelul de malnutriţie a atins un nou vârf şi este actualmente cel mai ridicat din lume', precizează comunicatul, subliniind că în anumite părţi din Somalia 'numărul copiilor care suferă de malnutriţie acută severă aproape că s-a dublat din martie'.

Această 'creştere spectaculoasă a cazurilor de malnutriţie' afectează mai ales regiunile agricole Bay şi Lower Shabelle, considerate 'grânarul' ţării. Acolo, 'aproape 11 la sută dintre copiii sub cinci ani suferă de malnutriţie acută severă', a explicat coordonatorul pentru securitate şi probleme economice al Crucii Roşii în Somalia, Andrea Heath, citată într-un comunicat.

Aceste rezultate /bazate în special pe datele colectate de la 39 de clinici şi 18 centre de nutriţie terapeutică ambulatorie/ arată faptul că populaţia nu mai este în măsură să facă faţă secetei care loveşte ţara pe lângă 'conflictele armate şi alte violenţe'. Persoanele cele mai afectate sunt agricultorii şi crescătorii de animale, care se confruntă cu recolte sărace şi nu mai au hrană pentru animale, în contextul în care preţurile alimentelor au crescut, a subliniat CICR.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Violenţe în Libia: Crucea Roşie îşi sistează misiunea în Misrata şi Benghazi Comitetul Internaţional al Crucii Rosii (CICR) a anunţat duminică seara suspendarea operaţiunilor sale în Benghazi şi Misrata după un nou atac cu arme grele împotriva reprezentanţei sale în aceste două oraşe libiene, a declarat agenţiei de presă Reuters şeful misiunii CICR în Libia, Ishfaq Muhamed Khan...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Crucea Roşie califică drept 'inacceptabil' noul atac asupra unui spital din Alep Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a calificat, marţi, "inacceptabil" atacul asupra unui spital în oraşul Alep, din nordul Siriei.
În lume există mai mulţi obezi decât subnutriţi (Crucea Roşie) In lume există în prezent mai mulţi obezi decât persoane subnutrite, însă ponderea lipsurilor creşte în contextul crizei alimentare tot mai mari, avertizează Crucea Roşie internaţională într-un raport publicat joi la New Delhi şi menţionat de AFP.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.