Cele mai citite
 


O gimnastă paralizată a ajuns la un acord cu firme de asigurări şi Federaţia din SUA
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fosta gimnastă chineză Sang Lan, rămasă paralizată după ce a suferit o căzătură la ediţia din 1998 a Jocurilor Bunăvoinţei de la New York, a ajuns la un acord cu firme de asigurări şi Federaţia americană de gimnastică, care-i vor asigura tratamentul medical şi recuperarea în China, precum şi ajutor financiar, a declarat avocatul fostei sportive, citat de AP.
Avocatul, Ming Hai, a precizat că nu poate divulga detaliile acordului. El a adăugat totuşi că lui Sang, acum în vârstă de 30 de ani, i se asigură prin acest acord, pe timpul vieţii, până la 10 milioane de dolari, bani cash şi tratament medical.
La a patra ediţie a Jocurilor Bunăvoinţei, Sang, în vârstă atunci de 17 ani, a aterizat în cap în timpul încălzirii pentru proba de sărituri şi şi-a fracturat gâtul, fiind condamnată să trăiască până la sfârşitul vieţii într-un scaun cu rotile. Chinezoaica a afirmat anul trecut că accidentul s-a datorat slabei organizări a competiţiei.
În luna aprilie a acestui an, Sang a dat în judecată organizatorii Jocurilor Bunăvoinţei şi Federaţia americană de gimnastică, solicitând despăgubiri de 1,8 miliarde de dolari.
AGERPRES (Mircea Lazaroniu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatul SUA abandonează opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de stat Democraţii din Senatul american au convenit, după mai multe zile de negocieri secrete, să abandoneze opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de guvern, o concesie făcută moderaţilor, al căror vot va fi crucial pentru adoptarea proiectului de reformă a sănătăţii, informează miercuri AP.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
Medic expert în asigurări sociale din Sibiu, trimis în judecată pentru corupţie Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu l-au trimis în judecată pe Adrian Ienea, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, sub acuzaţia de luare de mită.
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
DNA: Fost director la CJAS Alba Iulia, trimis în judecată după ce şi-a recunoscut vinovăţia Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gheorghe Muntean, fost director relaţii contractuale la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Alba Iulia, acesta recunoscându-şi vinovăţia şi acceptând să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, în...
SUA, Elveţia şi Norvegia cheltuiesc cel mai mult pentru servicii medicale (OCDE) La nivel global sumele alocate de actorii statali pentru servicii medicale au crescut foarte mult începând cu anul 1980. În prezent, primele poziţii în ceea ce priveşte sumele destinate anual acestui sector sunt deţinute de SUA, Elveţia şi Norvegia, care alocă 16,9%, 11,1%, respectiv 8,9% din PIB pentru...