Cele mai citite
 


Olt: Proiecte de aproape 50 de milioane de euro, în implementare în judeţ
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a anunţat miercuri, la Slatina, că în judeţul Olt sunt în diferite stadii de implementare 36 de proiecte prin care se solicită fonduri europene nerambursabile de aproximativ 50 de milioane de euro.
Reprezentanta ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, au semnat miercuri contractul de finanţare, în cadrul Programului Operaţional Regional, pentru reabilitarea şi dotarea Şcolii Profesionale Speciale Balş, unde învaţă o meserie circa 90 de copii cu dizabilităţi.
Proiectul are o valoare totală de peste 1,2 milioane de lei şi finanţarea nerambursabilă este de aproape un milion de lei. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea clădirii şi pentru achiziţia de echipamente în vederea dotării sălilor de clasă şi a cabinetelor medicale, de recuperare şi a atelierelor de croitorie şi tâmplărie.
Marilena Bogheanu a menţionat că pe loc fruntaş în judeţul Olt la depunerea de proiecte, dar şi la contractarea şi absorbţia de fonduri este CJ Olt, care are în implementare proiecte pe toate domeniile pe care se acordă finanţare nerambursabilă prin POR.
Potrivit acesteia, fondurile alocate ADR S-V Oltenia până în 2013 sunt insuficiente faţă de nevoile regiunii şi gradul de angajare este de aproximativ 70 % până acum, ceea ce înseamnă că valoarea finanţării nerambursabile pentru proiectele deja contractate este de 390 milioane de euro.
În această vară CJ Olt va mai semna cu ADR S-V Oltenia încă două contracte de finanţare, unul pentru reabilitarea şi evidenţierea arhitecturală şi peisagistică a Muzeului Judeţean Olt şi altul pentru un centru de terapie ocupaţională în oraşul Drăgăneşti-Olt. AGERPRES/(A, AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Contract de finanţare pentru primul centru de terapie ocupaţională din judeţ Contractul de finanţare din fonduri nerambursabile pentru realizarea primului centru de terapie ocupaţională din judeţ a fost semnat luni, la Slatina, de către preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Olt: Centru de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi, reabilitat cu fonduri europene Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din comuna Şopârliţa, destinat persoanelor cu dizabilităţi şi vârstnicilor, a fost inagurat vineri, după ce a fost complet reabilitat şi echipat cu fonduri europene.
Olt: Zece autospeciale au intrat în dotarea ISU prin proiecte cu finanţare europeană Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a primit în ultimii trei ani zece autospeciale noi, iar în următoare luni va mai primi încă două autovehicule, respectiv o autofreză de zăpadă şi un autovehicul cu şenile, în cadrul unui program regional de îmbunătăţire a bazelor operaţionale pentru...
Olt: A fost finalizată modernizarea şi echiparea ambulatoriului SJU Slatina Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost complet modernizat şi echipat datorită implementării unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 19,6 milioane lei, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.