Cele mai citite
 


Olt: Puncte de prim-ajutor asigurate de ISU pe perioada caniculei
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt asigură puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă în mai multe localităţi ale judeţului.
Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat, miercuri, că punctele de prim-ajutor vor funcţiona în localităţile Slatina, Caracal şi Vişina, fiind amplasate la intrarea în unităţile de pompieri.
Potrivit sursei citate, măsurile au fost impuse având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, în intervalul 14 - 17 iulie, vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va depăşi 35 de grade, iar pe arii restrânse 37 - 39 de grade.
Centrul Operaţional al ISU Olt a trimis atenţionarea meteo către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor din judeţ şi a dispus asigurarea punctelor unde cetăţenii pot servi apă şi pot solicita prim-ajutor şi anunţarea populaţiei despre atenţionarea meteorologică primită.
ISU Olt va asigura în localităţile Slatina, Caracal şi Vişina puncte unde cetăţenii pot bea apă şi pot solicita prim-ajutor din partea paramedicilor SMURD. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Puncte de prim ajutor şi de distribuire de apă, amenajate în oraşele din judeţ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a anunţat că, începând de miercuri, în judeţ au fost amenajate puncte de prim ajutor şi distribuire de apă potabilă în perioada caniculară în oraşe, în sediile unor instituţii publice, în farmacii şi în pieţe.
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
Olt: Şase persoane afectate de caniculă la Slatina şi Caracal Echipajele SMURD din Slatina şi Caracal au acordat, în ultimele 24 de ore, ajutor medical mai multor persoane care acuzau stări de rău din cauza căldurii.
MAI: Elicoptere SMURD, pompieri, paramedici şi puncte de prim-ajutor pentru judeţele cu avertizare de caniculă Peste 1.000 de puncte de acordare a primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, peste 800 de pompieri şi paramedici, aproximativ 5.000 de efective ISU, cu peste 2.500 de mijloace tehnice, au fost mobilizate să intervină pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de caniculă.
Olt: 29 de puncte de prim-ajutor în perioada caniculară Autorităţile locale din oraşele din judeţul Olt vor activa, începând de marţi, punctele de prim-ajutor unde cetăţenii pot primi apă şi se pot odihni pentru scurt timp în spaţii răcoroase, a anunţat luni prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu.
Olt: Serviciu SMURD în oraşul Balş Garda de Intervenţie Balş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt are, începând de luni, un serviciu SMURD, care va funcţiona cu o ambulanţă de tip B2 şi subofiţeri paramedici care au absolvit cursuri de prim ajutor medical şi descarcerare.