Cele mai citite
 


Prefectul Capitalei a cerut mobilizarea autorităţilor locale responsabile cu măsurile anticaniculă
joi, 14 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei i-a convocat miercuri pe reprezentanţii autorităţilor responsabile cu gestionarea măsurilor anticaniculă, solicitându-le să asigure puncte de prim-ajutor amenajate şi distribuite uniform pe întreg teritoriul Capitalei, semnalizate corespunzător pentru a fi uşor identificate de populaţie în aceste zile caniculare.
În Bucureşti, sunt amenajate corturi de prim-ajutor dotate cu aer condiţionat şi apă potabilă rece, precum şi puncte fixe în incinta diferitelor instituţii publice, ce vor fi semnalizate cu inscripţia 'Punct de prim-ajutor caniculă'.
Prefectul Capitalei a solicitat ca fântânile din Bucureşti să funcţioneze permanent iar stropirea străzilor să se efectueze în cursul nopţii, până cel târziu la ora 5,00 dimineaţa, în caz contrar existând riscul de creştere a indicelui de confort termic.
Totodată, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov va lucra în aceste zile cu toate maşinile aflate în dotare, în patru schimburi, pe timpul zilei fiind utilizate preponderent ambulanţele cu aer condiţionat.
"În acest moment avem cea mai extinsă avertizare de cod galben de până acum. Autorităţile sunt pregătite să ofere sprijin populaţiei, dar şi cetăţenii sunt rugaţi să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, deplasările în intervalul 11,00 - 17,00. Fiecare primărie a pus la dispoziţie un număr de telefon pentru urgenţe iar serviciul de ambulanţă funcţionează la capacitate maximă. Sper să nu ne confruntăm cu probleme majore în rândul bucureştenilor şi să existe o cât mai bună colaborare între autorităţi în această perioadă", a spus prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei în şedinţa cu responsabilii adoptării măsurilor anticaniculă - SABIF, SMURD, Autoritatea Spitalelor şi Serviciilor Medicale, precum şi cu reprezentanţii primăriilor de sector şi ai Primăriei Generale.
Centralizarea datelor efectuată de Prefectura Capitalei şi dată publicităţii miercuri arată că Primăria Bucureşti prin Administraţia Spitalelor a amenajat în zonele cu trafic pietonal intens 13 corturi anticaniculă la Universitate - la Facultatea de Arhitectură, Parcul Cişmigiu - în faţa Prefecturii, Piaţa Charles de Gaulle - din Parcul Herăstrău, Gara de Nord, Piaţa 11 iunie, Piaţa Romană - în dreptul staţiei de metrou, Crângaşi, Piaţa Roma, Parcul Carol, Gara de Est, Metrou Dristor, Piaţa Victoriei, Metrou Titan, un punct de prim-ajutor în Pasajul de la Universitate, un punct de prim-ajutor la Grozăveşti.
În toate aceste locuri, personalul medical se află la dispoziţia bucureştenilor în intervalul 12,00-18,00. S-au verificat condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, s-au asigurat stocurile de medicamente de urgenţă în special al medicamentelor pentru patologii determinate/agravate de caniculă, s-au verificat generatoarele de rezervă, s-au asigurat rezervele de apă proprii unităţilor sanitare.
În sectorul 1 al Capitalei va funcţiona un telefon de permanenţă - Poliţia Locală: 021.9540, în sectorul 2 este operativ tel verde 0800.800.772 iar Primăria Sectorului 3 răspunde şi ea la tel verde 021.9854. În sectorul 4, Primăria a pus la dispoziţia cetăţenilor linia telefonică 0800.800.440 şi a înfiinţat şase puncte de distribuire a apei potabile. Primăria Sectorului 5 a înfiinţat la rândul său tel verde 0800800424 şi tel. 021.314.75.25. În sectorul 6, autoritatea locală are un serviciu de permanenţă - zilnic până la orele 22,00 - la sediul Primăriei, Ofiţerul de serviciu - tel. 021.9856 şi 021.529.83.01. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri anticaniculă luate în Bucureşti În Bucureşti, au fost luate mai multe măsuri de protejare a populaţiei în perioada caniculară anunţată de meteorologi.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Zilele porţilor deschise la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov - 21-28 iulie Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov organizează în perioada 21 - 28 iulie "Zilele porţilor deschise", eveniment care va constitui şi un moment de bilanţ, potrivit managerului dr. Alis Grasu.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat 545 de solicitări de miercuri dimineaţă până după-amiază Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat miercuri, în intervalul 8,00 - 15,37, un număr de 545 de solicitări, dintre acestea 307 reprezentând urgenţe de cod galben şi cod roşu, a declarat pentru AGERPRES managerul instituţiei, Alis Grasu.